default-image

Κ.Ευαγγελάτου: Η "Άλκηστη" του Ευριπίδη είναι πρόκληση

Πολιτισμός
Κ.Ευαγγελάτου: Η "Άλκηστη" του Ευριπίδη είναι πρόκληση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Εθνικό Θέατρο μετά από αρκετά χρόνια επιστρέφει στην Κρήτη, παρουσιάζοντας ένα από τα πιο ενδιαφέροντα και συγχρόνως αινιγματικά έργα του Ευριπίδη, την «Άλκηστη», με τη σκηνοθετική υπογραφή της Κατερίνας Ευαγγελάτου.

Πρόκειται για ένα έργο που παρά τις προσπάθειες των ειδικών δεν έχει ενταχθεί σε κατηγορία. Κάποιοι μιλούν για σατυρικό δράμα, άλλοι για τραγική κωμωδία, άλλοι την κατατάσσουν στις μαύρες κωμωδίες. «Αυτό για έναν φιλόλογο μπορεί να είναι ένα πρόβλημα, ωστόσο για ένα σκηνοθέτη είναι απολύτως προκλητικό και ερεθιστικό», είπε μιλώντας στο δελτίο πολιτισμού του Ράδιο984 και τη Μαίρη Καριωτάκη η σκηνοθέτιδα της παράστασης, Κατερίνας Ευαγγελάτου.

 Ίσως αυτό ακριβώς  να είναι και το στοιχείο που δίνει στους δημιουργούς το δικαίωμα των πολλαπλών αναγνώσεων του έργου. «Οι θεατές που προσέρχονται ανοιχτοί να δουν, να αισθανθούν και να σκεφτούν πάνω σε αυτό το έργο, θα καταφέρουν να μπουν σ' ένα ταξίδι που ίσως δεν φαντάζονταν πως θα μπορούσε να τους προσφέρει ένα έργο του Ευριπίδη», σημείωσε χαρακτηριστικά η κ. Ευαγγελάτου

Η παράσταση ανεβαίνει τη Δευτέρα 21/8 στο Κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης» στο Ηράκλειο, την Τετάρτη  23/8 στο  Θέατρο Ερωφίλη στο Ρέθυμνο και το  Σάββατο 26/8 στο Θέατρο Ανατολικής Τάφρου στα Χανιά .

«Έχουμε μεγάλη αγωνία να δούμε πως θα αναπνεύσει η παράσταση σε αυτούς τους τόσο διαφορετικούς χώρους» σημειώνει η κ.Ευαγγελάτου

Ακούστε το δελτίο πολιτισμού του Ράδιο984:

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News