default-image

Αντ.Μαλλιαράκης: Σε εξέλιξη η 13η Εβδομάδα Πρόληψης για το Αλκοόλ

Κρήτη
Αντ.Μαλλιαράκης: Σε εξέλιξη η 13η Εβδομάδα Πρόληψης για το Αλκοόλ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε εξέλιξη είναι η 13η Εβδομάδα Πρόληψης για το Αλκοόλ  που διοργανώνει ο Σύλλογος Στήριξης Ατόμων με προβλήματα από το Αλκοόλ «Η Επιστροφή» σε συνεργασία με το Αλκοολογικό Ιατρείο ΠαΓΝΗ, δυπό την αιγίδα της 7ης ΥΠΕ.

Φέτος, οι δράσεις της Εβδομάδας επικεντρώνονται στους έφηβους, στην πρωτογενή πρόληψη δηλαδή, καθώς όπως ειπε μιλώντας στο Ράδιο984 και τη Μαίρη Καριωτάκη ο κ.Αντώνης Μαλλιαράκης, εκπαιδευτικός μέλος του ΔΣ της Επιστροφής «η γνώση είναι δύναμη.»

«Αν οι νέοι γνωρίζουν τις επιπτώσεις της μη ορθής χρήσης αλκοόλ θα κάνουν διαφορετικές επιλογές ζωής» είπε χαρακτηριστικά και τόνισε πως «ορθή χρήση αλκοόλ» σημαίνει καθόλου χρήση για τα παιδιά και τους εφήβους κάτω  των 18 ετών.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη:

Δυο λόγια για την Επιστροφή

Ο Σύλλογος Στήριξης Ατόμων με προβλήματα από το Αλκοόλ «Η Επιστροφή» (έτος ίδρυσης 1999), έχει δημιουργήσει το πρώτο ολοκληρωμένο Δίκτυο Αλκοολογίας στην Κρήτη, το οποίο αποτελείται  από τον Σύλλογο «Η Επιστροφή», το Αλκοολογικό Ιατρείο του ΠαΓΝΗ, το Εργαστήριο Αλκοολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης και τις οκτώ Ομάδες Αυτοβοήθεια που ονομάζονται Κλάμπ Οικογενειών με Προβλήματα από το Αλκοόλ (ΚΟΠΑ).

Σκοπός του συλλόγου είναι η μείωση των προβλημάτων που σχετίζονται με την κατανάλωση αλκοόλ, στοχεύοντας τόσο στον τομέα της πρόληψης, όσο και στον τομέα της θεραπείας.

Ο σύλλογος λειτουργεί σε εθελοντική βάση από ευαισθητοποιημένους επαγγελματίες (γιατρούς, ψυχολόγους, κοινωνιολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, εκπαιδευμένους εθελοντές και νηφάλιους αλκοολικούς).

Η υπηρεσίες που προσφέρει ο σύλλογος, όπως και ολόκληρο το δίκτυο αλκοολογίας παρέχονται δωρεάν με σεβασμό στο απόρρητο και την ανωνυμία.

Για όποιον χρειάζεται βοήθεια, ο ίδιος ή κάποιος άνθρωπος του περιβάλλοντός του, λειτουργεί 24ωρη γραμμή στήριξης: 9647349344

Για ραντεβού στο Αλκοολογικό Ιατρείο ΠαΓΝΗ: 2810542107 -08 - 09

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News