default-image

Δ. Βερύκιος: Νομίζω πως δεν κάνουμε το Χρέος μας

Πολιτισμός
Δ. Βερύκιος: Νομίζω πως δεν κάνουμε το Χρέος μας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το «Όνειρο ενός γελοίου», ίσως το μόνο πιο «φωτεινό» έργο του Φιόντορ Ντοστογιέφσκι, έρχεται στο Ηράκλειο και συγκεκριμένα στο Θεατρικό σταθμό, την Πέμπτη 11 και την Παρασκευή 12 Μαΐου.

«Το έγραψε τέσσερα χρόνια πριν πεθάνει αυτό το έργο ο Ντοστογιέφσκι, το 1877, όντας σε άσχημη κατάσταση από πλευράς υγείας και συναισθανόμενος ότι πρόκειται να πεθάνει, θέλοντας να αφήσει ένα μήνυμα, μια παρακαταθήκη  με την αλήθεια που συνέλαβε ο ίδιος. Μια επιστολή στην ανθρωπότητα.» είπε ο Δημήτρης Βερύκιος, ο ερμηνευτής αυτού του εξαιρετικού μονόλογου, μιλώντας στο Ράδιο984 και τη Μαίρη Καριωτάκη και προσθέτει πως «Περικλείει όλη την αγάπη που έχει για τους ανθρώπους ο Ντοστογιέφσκι.»

«Οι θεατές φεύγουν λυτρωμένοι από αυτή τη παράσταση» δηλώνει ο κ.Βερύκιος και προσθέτει πως ο κόσμος για να αλλάξει πρέπει να αρχίσουμε από τον εαυτό μας.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη:

Το «Όνειρο ενός γελοίου», του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι με τον Δημήτρη Βερύκιο σε σκηνοθεσία του Τάκη Χρυσικάκου σε Ηράκλειο και Ιεράπετρα.

Στο ΗΡΑΚΛΕΙΟ την Πέμπτη 11 και την Παρασκευή 12 Μαιου στον Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου, στις 21.15 και στην ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ το Σάββατο 13 Μαίου στο Θέατρο Μελίνα 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News