Μαίρη Καριωτάκη

Τα "παιδιά" εκπαιδεύονται …

Συνεχής είναι όπως φαίνεται η εκπαίδευση των εθελοντών της ομάδας «Είμαι ακόμα παιδί», προκειμένου όπως και οι ίδιοι μας λένε να μπορούν να συναναστρέφονται με τα παιδιά που φιλοξενούνται στις δομές της πόλης. Πρόσφατα, μέλη της ομάδας συμμετείχαν σε εκπαιδευτική συνάντηση με την ψυχολόγο κ. Ειρήνη Δρακούλη.

Συνεχής είναι όπως φαίνεται η εκπαίδευση των εθελοντών της ομάδας  «Είμαι ακόμα παιδί», προκειμένου όπως και οι ίδιοι μας λένε να μπορούν να συναναστρέφονται με τα παιδιά που φιλοξενούνται στις δομές της πόλης. Πρόσφατα, μέλη της ομάδας συμμετείχαν σε εκπαιδευτική συνάντηση με την ψυχολόγο κ. Ειρήνη Δρακούλη.

Αναφέρουν στην επιστολή επικοινωνίας των δράσεων τους:

"Σχεδόν δυο χρόνια δράσης έχει η ομάδα μας. Και κάθε μέρα που περνά, εκτός που γινόμαστε περισσότεροι κι οι ανάγκες να είμαστε κατάλληλα προετοιμασμένοι για τη συναναστροφή μας με τα παιδιά όλο και πληθαίνουν!

Απορίες έχουν τα μέλη μας κι εμείς δεν τα αφήνουμε έτσι! Βλέπετε την ευθύνη μας απέναντι στα παιδιά, εμείς την ξέρουμε…

Όπως ξέρουμε πως είμαστε εθελοντές κι όχι παντογνώστες! Ευτυχώς όμως έχουμε βοήθεια!

 Η ψυχολόγος μας κυρία Ειρήνη Δρακούλη, έχει αναλάβει να μας εκπαιδεύσει!

Έτσι λοιπόν, τη Τετάρτη 26 Απριλίου, μια ομάδα εθελοντών της ομάδας μας, βρέθηκε στο γραφείο της. Καρέκλες, καναπέδες, σκαμπό, ακόμη και το πάτωμα επιστρατεύσαμε για να χωρέσουμε!

Κι ύστερα, κυριολεκτικά τη βομβαρδίσαμε με ερωτήσεις:

Πως πλησιάζεις ένα παιδί; Πως του απευθύνεσαι; Πως θα το πείσεις να διαβάσει; Πως το βοηθάς να αναπτύξει κοινωνικές δεξιότητες; Πως θα «αντιμετωπίσεις» την εφηβεία του κι όλα όσα αυτή συνεπάγεται; Πως, πως, πως…

Σε όλα μας απάντησε η κ.Δρακούλη! Με λόγια απλά και κατανοητά φώτισε κάθε «σκοτεινό» σημείο. Και λίγο πριν το ρολόι χτυπήσει μεσάνυχτα, βάλαμε ξανά τα έπιπλα στις θέσεις τους και την αποχαιρετήσαμε.

Μέχρι την επόμενη φορά… που δεν αργεί!!!!!!!!!"

ΜΚ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια