Μαίρη Καριωτάκη

Αν. Βαγενά: Μέσα στο βαθύ μας πόνο, είμαστε ευτυχισμένοι

Με μια παράσταση - «μάθημα ιστορικής μνήμης», έρχεται ξανά στο Ηράκλειο, την Κυριακή 19 Μαρτίου, η Άννα Βαγενά. Πρόκειται για το έργο «Αγγέλα Παπάζογλου» του Γιώργη Παπάζογλου

Με μια παράσταση - «μάθημα ιστορικής μνήμης», έρχεται ξανά στο Ηράκλειο, την Κυριακή 19 Μαρτίου, η Άννα Βαγενά.

Πρόκειται για το έργο «Αγγέλα Παπάζογλου» του Γιώργη Παπάζογλου βασισμένη στο βιβλίο του «Ονείρατα της άκαυτης και της καμμένης Σμύρνης», ένα έργο πάντα επίκαιρο που μιλά με λόγια απλά αλλά αληθινά, κατευθείαν στις καρδιές των θεατών.

«Πάντα είναι επίκαιρή αυτή η παράσταση και σήμερα με τα όσα συμβαίνουν με τη γείτονα χώρα Τουρκία , που κάθε φορά που αντιμετωπίζει εσωτερικά προβλήματα θυμάται τα νησιά μας και τη Συνθήκη της Λωζάνης, είναι ακόμη πιο επίκαιρή» είπε μιλώντας στο Ράδιο984 και τη Μαίρη Καριωτάκη, η πρωταγωνίστρια Άννα Βαγενά και καυτηρίασε την δήλωση Ερντογάν σχετικά με τα σύνορα της καρδιάς του.

«Είναι μια απάντηση σ΄αυτό. Το' χω βάλει άλλωστε και στην αφίσα. Από τη Σμύρνη στη Κοκκινιά η Αγγέλα Παπάζογλου, αυτά είναι τα δικά μας σύνορα της καρδιάς κ. Ερντογάν», τόνισε η κ. Βαγενά και σημείωσε πως η ίδια δεν είχε σκοπό να ξανανεβάσει τη συγκεκριμένη παράσταση ωστόσο ο θυμός που ένιωσε ακούγοντας αυτές τις δηλώσεις την έκαναν να την ξαναφέρνει στο κοινό για να ακουστεί ο λόγος της Αγγέλας ως απάντηση στην τουρκική προκλητικότητα την οποία διαχώρισε από τη βούληση που έχουν οι λαοί για αρμονική συμβίωση.

Μάλιστα η κ.Βαγενά αποκάλυψε πως η ίδια σήμερα πρότεινε στον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Βίτσα να συμμετάσχει το καλοκαίρι στις εκδηλώσεις που θα κάνει το υπουργείο και να ανεβάσει τη συγκεκριμένη παράσταση σε όλα τα μικρά νησιά του Αιγαίου.

Η αγαπημένη ηθοποιός «θυμήθηκε» μια παράσταση που είχε ανεβάσει στις Οινούσες, όταν ο λόγος της Αγγέλας Παπάζογλου, της Σμυρνιάς Αγγέλας, ακούστηκε με φόντο απέναντι τα φώτα της Σμύρνης ..

Σε μια πραγματικά φορτισμένη συναισθηματικά συνέντευξη, η κ.Βαγενά μίλησε για το απόσπασμα του έργου, όπου η Αγγέλα Παπάζογλου περιγράφει έναν «συντροφικό βαθύ έρωτά της με τον σύζυγό της, το γνωστό ρεμπέτη Βαγγέλη Παπάζογλου.

«Είναι μια εξαιρετική συντροφική σχέση αυτή που με εκφράζει απόλυτα», είπε η κ.Βαγενά με τη φωνή να «σπάει» από συγκίνηση.

Αναφερόμενη στη πολιτική, άλλωστε η κ.Βαγενά είναι βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος, δήλωσε πως η ίδια είναι μακριά από τον κομματικό μηχανισμό του ΣΥΡΙΖΑ «κάπως ξεκομμένη από όλα αυτά» και πολλές φορές ενημερώνεται για θέματα από άλλους.

«Δεν ήθελα ποτέ να είμαι μέσα στα κομματικά πράγματα, σε κανένα κόμμα. Ήθελα να είμαι εκεί που πιστεύω πως μπορώ να είμαι λίγο χρήσιμη και να βοηθήσω».

Κλείνοντας, η κ. Βαγενά απηύθυνε ένα μήνυμα προς όλους. Απαντώντας στη δημοσιογράφο που την ευχαρίστησε για τις προσωπικές στιγμές που μοιράστηκε με τους ακροατές του Ράδιο984, η κ.Βαγενά σημείωσε πως δεν θέλει να μοιράζεται τέτοιες στιγμές καθώς συχνά παρεξηγούνται.  «Δεν θέλω κανείς να μας λυπάται. Εμείς, όλη μας η οικογένεια, είμαστε ευτυχισμένοι. Μέσα στο βαθύ μας πόνο, είμαστε ευτυχισμένοι. Να το ξέρετε.», είπε με τους λυγμούς να τη πνίγουν.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη

 

Πληροφορίες για τη παράσταση:

Συντελεστές

Επιλογή κειμένου, από το βιβλίο του Γιώργη Παπάζογλου «Ονείρατα της άκαυτης και της καμμένης Σμύρνης»

Μουσική επιμέλεια: Λάμπρος Λιάβας

Σκηνοθεσία: Λάμπρος Λιάβας - Άννα Βαγενά

Σκηνικά - κοστούμια : Μάριος Σπηλιόπουλος

Ερμηνεύει

Άννα Βαγενά

Κυριακή 19 Μαρτίου , ώρα 21.00

Τιμές εισιτηρίων: 13 ευρώ γενική είσοδος & 10 ευρώ φοιτητικό- ανέργων

Προπώληση εισιτηρίων: Κινηματοθέατρο Αστόρια

Πληροφορίες- Κρατήσεις : Αρβανιτίδου Χρύσα, 2310257218, 2810 226191, 6932040527    

Σχόλια