Μαίρη Καριωτάκη

Eva: έρχεται στον κόσμο για να σώσει ζωές

Τη λένε Eva αλλά εκείνη δεν θα το μάθει ποτέ. Είναι ήδη διάσημη, αν και αυτή δεν θα δρέψει ποτέ τους καρπούς της δόξας της…Είναι η Eva που πριν καλά καλά, προλάβει να αντικρίσει τον κόσμο, θα πεθάνει.

Τη λένε Eva  αλλά εκείνη δεν θα το μάθει ποτέ. Είναι ήδη διάσημη, αν και αυτή δεν θα δρέψει ποτέ τους καρπούς της δόξας της…Είναι η Eva που πριν καλά καλά, προλάβει να αντικρίσει τον κόσμο, θα πεθάνει.

Είναι η Eva, το έμβρυο που κυοφορεί η Κέρι Γιάνγκ, που μαζί με τον σύζυγό της, τον Ρόις, πήραν την απόφαση να τη φέρουν στον κόσμο αν και γνωρίζουν ότι δεν θα τη δουν ποτέ να μεγαλώνει.

Η συγκλονιστική περιπέτεια της οικογένειας, ξεκίνησε τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν σε μια επίσκεψη ρουτίνας στον γυναικολόγο, στα μισά της εγκυμοσύνης της Κέρι, το ζευγάρι έμαθε πως το έμβρυο αντιμετώπιζε ένα σοβαρό πρόβλημα: έπασχε από μια σπάνια γενετική ανωμαλία, που ονομάζεται ανεγκεφαλία, μια κατάσταση μη αναστρέψιμη.

Σε περιπτώσεις σαν κι αυτές οι γιατροί συνήθως συνιστούν τον τερματισμό της κύησης, όμως το νεαρό ζευγάρι πήρε την δύσκολη και θαρραλέα απόφαση, να ολοκληρώσει την εγκυμοσύνη.

Αν και γνωρίζουν πως η κόρη τους δεν θα έχει παρά λίγες ώρες ζωής, η Κέρι και ο Ρόις αποφάσισαν να μην τερματίσουν την κύηση, ώστε η Eva, όπως την ονόμασαν, σε αυτό το σύντομο πέρασμά της από αυτόν τον κόσμο, να σώσει πολλές ζωές.

Το ζευγάρι

Με μια ανάρτησή τους στο Facebook έκαναν γνωστή την απόφασή τους τον περασμένο Δεκέμβριο:

«Αυτή είναι η άψογη καρδιά της κόρης μας. Έχει τέλεια πόδια και τέλεια χέρια, τέλεια νεφρά, πνευμόνια, τέλειο συκώτι. Δυστυχώς δεν έχει άψογο εγκέφαλο. Πρόσφατα μάθαμε ότι πάσχει από ανεγκεφαλία και η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη. Βρισκόμενοι αντιμέτωποι με τρομερές επιλογές, αποφασίσαμε να μην τερματίσουμε την κύηση, αλλά να την συνεχίσουμε ως το τέλος, ώστε η Εύα, να μεγαλώσει, να δυναμώσει και να χαρίσει ζωή σε πολλούς ανθρώπους μέσα από τη δωρεά οργάνων. Αυτή δεν ήταν μια εύκολη απόφαση. Για τις επόμενες 20 εβδομάδες, θα την νιώθω να με κλωτσά, θα έχω λόξυγκα, θα ακούμε την καρδιά της να χτυπά, αν και θα ξέρουμε ότι θα περάσουμε μόλις λίγες ώρες μαζί της μόλις γεννηθεί. Όπως είναι αναμενόμενο, είμαστε συντετριμμένοι, όμως έχουμε την τύχη να απολαμβάνουμε την συμπαράσταση από γονείς, φίλους, την εκκλησία και τους γιατρούς. Επιλέγουμε να προσπαθήσουμε να δούμε τα θετικά αυτής της κατάστασης, να απολαύσουμε τον χρόνο μας με την Εύα και να είμαστε ευγνώμονες για την πολύ θετική επίδραση που θα έχει στον κόσμο στην ιδιαίτερα μικρή ζωή της».

Έκτοτε η Κέρι και ο Ρόις φροντίζουν να ενημερώνουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα για την εξέλιξη της εγκυμοσύνης. Μάλισταπρόσφατα ανέβασαν κι ένα βίντεο στο οποίο ακούγεται ο παλμός της καρδιάς της Eva.

Σχόλια