default-image

Όταν το ταρτάρ έγινε μοσχαρίσια

Απόψεις
Όταν το ταρτάρ έγινε μοσχαρίσια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανάμεσα στα διάφορα που συζητούσαμε σήμερα στην εκπομπή ήταν και μια είδηση από την άλλη όψη της πολιτικής… Τα κουτσομπολιά ντε που αφορούν στους εθνοπατερες!

Έλεγα λοιπόν πως διάβασα για μια «γκουρμεδότσαρκα» που έκανε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, και πρώην εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος.

Σύμφωνα με τα «Νέα», ο υπουργός (με την εξαιρετική συλλογή στα ποσέτ) εθεάθη να απολαμβάνει τα θαλασσινά του σε γνωστό γκουρμέ στέκι στον Παράδεισο Αμαρουσίου.

Το μενού περιελάβανε ταρτάρ τσιπούρας πάνω σε σαλάτα με φακές, καθώς και χέλι καπνιστό επίσης με όσπρια.

Δεν πρόλαβα να αποσώσω την ερώτηση «και τι είναι το ταρτάρ;» (γνωστή εγώ για τις γνώσεις μου περί μαγειρικής) κι η απάντηση μαζί με μια ωραία ιστορία ήρθε από φίλο ακροατή- σεφ!

Είναι που λέτε το ταρταρ επί της ουσίας ωμοφαγία, κι όσο για το ταρταρ τσιπούρας είναι φιλετάκι τσιπούρας «ψημένο- άψητο» πάνω σε αλάτι…..

Κι είχε ο σεφ μια καλή ιστορία να μου πει για μια «πρωτοκλασάτη» κυρία της Κρήτης… Σας τη μεταφέρω:

«ήμουν πριν από χρόνια σεφ σε πολυτελέστατο ξενοδοχείο, σε γνωστό θέρετρο της Κρήτης από αυτά που τιμούν εγχώριοι κι αλλοδαποί stars.. ένα βράδυ, είχα υπηρεσία στο  flambe ( εστιατόριο στην πισίνα που σου μαγειρεύει ο σεφ μπροστά σου την παραγγελιά σου σε κουζίνα με ροδάκια)..

Είχα αναλάβει που λες το τραπέζι του (γνωστότατου) ..... όλοι οι συνδαιτημόνες παράγγελναν  φιλέτο , μπριζόλα κλπ.. Η γυναίκα του λοιπόν, διάβαζε το μενού και μου λέει: «ένα φιλέτο ταρτάρ παρακαλώ». Της λέω «είστε σίγουρη»; Μου απαντά: «βεβαίως».

Δηλαδή, της λέω ξανά εγώ,  ξέρετε τι είναι το ταρταρ ??? και μου απαντά «σαφώς!». Πάω κι εγώ στη κουζίνα παίρνω τα υλικά μου: κιμά, μπαχαρικά κτλ, τα πλάθω το βάζω πάνω στο πιάτο, βάζω από πάνω και τα' αβγό και της το σερβίρω λέγοντάς της «καλή όρεξη!»

Μου λέει αυτή «δεν θα το ψήσεις?» και της απαντώ «όχι !!! αυτό είναι το ταρταρ!»

Και τότε εκείνη μου απαντά «εντάξει. Μια μοσχαρίσια παρακαλώ»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News