default-image

Λήγει η προθεσμία του ΕΟΠΥΥ για την ειδική αγωγή

Υγεία
Λήγει η προθεσμία του ΕΟΠΥΥ για την ειδική αγωγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία «ευκαιρία» αύριο, Τρίτη 24 Ιανουαρίου για την υποβολή των προτάσεων και παρατηρήσεων των παρόχων υγείας (Λογοθεραπευτών και Οπτικών) προς τον ΕΟΠΥΥ, με στόχο να ξεκινήσουν οι νέες συμβάσεις που σχεδιάζει η διοίκηση του Οργανισμού. 

Η σχετική προθεσμία λήγει αύριο και από τις 25 Ιανουαρίου θα ξεκινήσει το νέο καθεστώς των συμβάσεων του ΕΟΠΥΥ που σημαίνει πως οι ασφαλισμένοι για να μην πληρώνουν (είτε υπηρεσίες, είτε προϊόντα και αναλώσιμα) θα πρέπει να απευθύνονται σε συμβεβλημένους παρόχους υγείας.

Όπως έχουμε κατ' επανάληψη γράψει, τόσο οι Λογοθεραπευτές όσο και οι υπόλοιποι επαγγελματίες-επιστήμονες της «Ειδικής Αγωγής», αντιδρούν εντονότατα και τονίζουν πως δεν πρόκειται να υπογράψουν τις συγκεκριμένες συμβάσεις, καταγγέλλοντας τη μεθόδευση του ΕΟΠΥΥ και του υπουργείου Υγείας.

Όπως αναφέρουν οι εκπρόσωποι των συλλόγων, με τις νέες συμβάσεις που σχεδιάζει η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ απειλείται η βιωσιμότητα 2.000 με 2.500 επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον χώρο της Ειδικής Αγωγής.

Πιθανό να δοθεί μεταβατική περίοδος

Στο μεταξύ, πληροφορίες από τον ΕΟΠΥΥ αναφέρουν ότι σε περίπτωση που κάποιοι πάροχοι δεν συμβληθούν με τον Οργανισμό θα υπάρξει ένα προσωρινό διάστημα για το οποίο θα ισχύει η αποζημίωση.

Ωστόσο, δεν διευκρινίζεται πόσο θα είναι αυτό το προσωρινό διάστημα.

Διαβάστε επίσης: Σε αναβρασμό οι επαγγελματίες της ειδικής αγωγή

Διαβάστε ακόμη: Μαίνονται οι αντιδράσεις στο χώρο της ειδικής αγωγής

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News