default-image

Τελικά οι αρχάγγελοι δεν παίζουν φλίπερ!

Απόψεις
Τελικά οι αρχάγγελοι δεν παίζουν φλίπερ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια επαγγελματική ερασιτεχνική παράσταση.. Ναι. Αυτός μάλλον είναι ένας καλό τίτλος που ως ένα βαθμό αποτυπώνει αυτό που είδα χτες το βράδυ στο θεατρικό σταθμό.

Μια επαγγελματική ερασιτεχνική παράσταση που ανέβασε η θεατρική ομάδα του (αεικίνητου) πολιτιστικού συλλόγου του Αϊ Γιάννη σε κείμενο του αξεπέραστου Ντάριο Φο με τίτλο «Ο αρχάγγελοι δεν παίζουν Φλίπερ» και σε σκηνοθεσία του Δομίνικου Ταβερναράκη.

Άπειρα σκηνικά, δεκάδες κοστούμια και μια ομάδα «ηθοποιών», δεμένη και καλοδουλεμένη και γι' αυτό εξαιρετικά συγχρονισμένη, έδωσε τον καλύτερο της εαυτό και φάνηκε στο χειροκρότημα του κοινού που επί διημέρου κατέκλεισε τον θεατρικό σταθμό!

Μια παράσταση που είναι κρίμα να μην ξαναπαρουσιαστεί.

Κι απορώ δηλαδή, γιατί ο σκηνοθέτης αλλά κι η πρόεδρος του συλλόγου, Δέσποινα Μαραγκάκη, βιάστηκαν να προαναγγείλουν τα νέα σχέδια αντί να εκπονούν ένα πλάνο παραστάσεων!

Νομίζω πως θα είναι κρίμα να μην δει όσο περισσότερος κόσμος γίνεται αυτή την προσπάθεια της συγκεκριμένης ομάδας που στα 2 ή 3 χρόνια ύπαρξής της έχει ήδη καταπιαστεί με μεγάλα κείμενα. Υπενθυμίζω έχουν στο ενεργητικό τους και την "Επίσκεψη της γηραιάς κυρίας", του Ντύρρενματ σε σκηνοθεσία του Αντώνη Διαμαντή.

Τι να πω.. Ίσως κι εδώ να ισχύει το «Όσα ξέρει ένας τρελός νοικοκύρης, δεν τα ξέρουνε χίλιοι γνωστικοί». Αλλά πάλι, ποια είναι η ανταμοιβή του καλλιτέχνη εκτός από το να δει πολύς κόσμος τη δουλειά του και να μιλά  γι αυτή; (και ειδικά στη συγκεκριμένη παράσταση που κανενός είδους εισιτήριο δε υπήρξε, ας δοθεί απλόχερα, όσες περισσότερες φορές γίνεται το χειροκρότημα. Γνώμη μου.)

Πάντως, για να ξέρετε, η ομάδα θα κάνει τη πρώτη της συνάντηση για να αποφασίσει τα νέα της σχέδια, την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου, στην αίθουσα Ροτόντα του πανεπιστημίου στη Κνωσσό.

Και βέβαια η ομάδα είναι ανοιχτή σε όλους!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News