Μαίρη Καριωτάκη

Πάρις Περισυνάκης: Η Μουσική της Κρήτης

Για τη νέα του συγγραφική δουλειά με τίτλο «Η Μουσική της Κρήτης» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Voukino, μίλησε στο Ράδιο984 και τη Μαίρη Καριωτάκη, ο μουσικός, συνθέτης, ερμηνευτής δάσκαλος και καταγραφέας της Κρητικής μουσικής, Πάρις Περυσινάκης.

Για τη νέα του συγγραφική δουλειά με τίτλο «Η Μουσική της Κρήτης» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Voukino, μίλησε στο Ράδιο 984 και τη Μαίρη Καριωτάκη, ο μουσικός, συνθέτης, ερμηνευτής δάσκαλος και καταγραφέας της Κρητικής μουσικής, Πάρις Περυσινάκης.

«Πρόκειται για το πέμπτο κατά σειρά βιβλίο μου» είπε ο συγγραφέας μιλώντας για το νέου του πόνημα που αποτελεί ένα «αλφαβητάρι» της κρητικής μουσικής.

«Στις περίπου 350 σελίδες του, θα βρει κανείς ένα μεγάλο μέρος από τα πιο σημαντικά τραγούδια-σταθμούς της μουσικής παράδοσης της Κρήτης», σημειώνει.

Σκοποί και τραγούδια (ταμπαχανιώτικα ή αμανέδες),  τραγούδια του γάμου, χοροί (τοπικοί και παγκρήτιοι), κοντυλιές και συρτά αποτελούν τις ενότητες του βιβλίου.

Οι καταγραφές αποδίδουν τα τραγούδια «απλά και ξεκάθαρα», με εύληπτη γραφή, ώστε ο καθένας να μπορεί να τα «κατανοήσει».

Από κει και πέρα κανείς για να τα αποδώσει θα πρέπει να «μυρίσει τον κάθε τόπο», σημείωσε ο καταξιωμένος καλλιτέχνης.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη:

Σχόλια