default-image

Ο στολισμός της γειτονιάς, ο Άγιος Βασίλης κι ο Σκαλαπούνταρος

Απόψεις
Ο στολισμός της γειτονιάς, ο Άγιος Βασίλης κι ο Σκαλαπούνταρος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άγιος Βασίλης έρχεται και καταδέχεται κι από τις γειτονιές του Ηρακλείου να περάσει (κλαφτήκαμε, κλαφτήκαμε, μερικώς εισακουστήκαμε).

Οι φωτογραφία από το τιμημένο προάστιο της Φορτέτσας οι στύλοι της ΔΕΗ του οποίου κατακλίστηκαν από τις συγκεκριμένες καρικατούρες…Ε.. μέχρι τουλάχιστον την έξοδο από το (άλλη αμαρτία για το προάστιο) στένεμα …

Που να σας πω… κι αν δεν καταδεχόταν να περάσει από κει, τελικώς κρίνω, δεν θα μας χάλαγε….

Γιατί τώρα μεταξύ μας, άντε να του πεις του τετράχρονου που το' χεις πρήξει (εσύ, τα βιβλία, το ίντερνετ, η τηλεόραση, τα παιχνιδάδικα, κοκ) ότι τούτος ο κακοτερένιος, φτενός τύπος που να' ναι κρεμασμένος στο στύλο είναι ο Άγιος Βασίλης.

Ποιος Άγιος Βασίλης;; Έτσι λιπόσαρκος που είναι, το πιο πιθανό να ' ναι ο Άγιος Αντώνιος στα κόκκινα ή ο άγιος Εφραίμ ελαφρώς ξασπρισμένος!

Κι αν είναι ο Άγιος Βασίλης, τι έπαθε;;; Που πήγαν τα κιλάκια του, η χουχουλιάρικη μπάκα του, η καλοσυνάτη μορφή του, η παππουδένια γενειάδα του;;

Και βέβαια, που είναι ο σάκος με τα δώρα του; Που είναι τα χεράκια του για να μπορεί να τα βγάζει από μέσα;; Ή έστω που' ναι οι βοηθοί του (αν υποθέσουμε πως περνάμε μήνυμα στήριξης στα ΑμΕΑ);

Έτσι που είναι, σαν το Σκαλαπούνταρο μοιάζει που μεταμορφώθηκε σε ανίψι του Αγίου με σκοπό πολύ απλά να προβοκάρει τα Χριστούγεννα!

Γιατί μη μου πείτε πως σας πείθει εσάς αυτός πως θα φέρει στα νότια προάστια στο Πνεύμα των Χριστουγέννων.

Αχ, τη νιώθω τη δημοτική αρχή! Θέλει να ντύσει γιορτινά όλη την πόλη! Και στο κέντρο ας πούμε κουτσά στραβά τα κατάφερε. Αλλά παραέξω.. πώς να το πω, είναι σαν να πηγαίνει  ο χάχας της οικογένειας στο σπίτι της θείας που ο θείος έχει μεν γενέθλια αλλά πέθανε αποβραδίς και τον ξενυχτάνε, με τα κεριά της τούρτας ανα χείρας και σιγοτραγουδώντας το happy birthday to you.

Έ.. χωρίς εορτάζοντα και τούρτα, γενέθλια δεν γίνονται ..

(Η πιθανότητα να ξεκολλήσουν τα διάφορα «σκουπίδια» που είναι κολλημένα πάνω από το στύλο κι ύστερα να κολλήσουν από πάνω το «στολισίδι» πέρασε από κανενός το μυαλό ή ….;;;)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News