Μαίρη Καριωτάκη

Δεν τολμούν να κάνουν τη δουλειά τους οι υπάλληλοι του ΟΑΕΔ

Απίστευτα πράματα συμβαίνουν στον ΟΑΕΔ

Είναι απίστευτο αυτό που συμβαίνει τις τελευταίες ημέρες στον ΟΑΕΔ. Οι υπάλληλοι του Οργανισμού, έχουν γίνει σάκος του μποξ, απορροφώντας όλη την ένταση και τα προβλήματα των εποχικών υπαλλήλων αλλά και των άλλων - κυρίως των άλλων- που γεννήθηκαν αγενείς (sic) και την αγένειά τους την ενίσχυσαν τα .. «σημεία» των καιρών.

Γιατί είναι κάτι τύποι που νομίζουν πως «δικαιούνται» να μπαίνουν πρώτοι στη σειρά και πρώτοι να εξυπηρετούνται. Να' ρχονται τελευταίοι δηλαδή και πρώτοι να φεύγουν. Και βέβαια, όποιος μπαίνει εμπόδιο είτε παρακάμπτεται (κι άλλο sic) είτε καθυβρίζεται.

Κι εξηγώ: Σήμερα το πρωί, ακροάτρια του Ράδιο 9.84 πήγε στα γραφεία του ΟΑΕΔ προκειμένου να ζητήσει κλειδάριθμο για να κάνει την αίτησή της στο πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού. Πρώτη φορά κάνει αίτηση η γυναίκα κι ας είναι δικαιούχος κοντά 20 χρόνια. Βλέπεται παλιότερα, από την εργασία της μπορούσε να εξασφαλίσει και τις ολιγοήμερες διακοπές του καλοκαιριού. Τώρα, η εργασία της, της εξασφαλίζει τα απολύτως αναγκαία της καθημερινότητας.. Καμιά φορά ούτε κι αυτά.

Όπως καταλαβαίνετε, είχε απορίες η γυναίκα κι η υπάλληλος, ευσυνείδητα πράττοντας, ήταν πρόθυμη να της εξηγήσει τα πάντα. Αλλά λογάριαζαν κι οι δυο χωρίς τον «βιαστικό»!

Που ήρθε με φόρα και τσαμπουκά, με το γνωστό καπετανίστικο  στυλάκι, παρέκαμψε την σειρά (σιγά μη περιμένει αυτός στσι σειρές, μούσκαρος είναι;) και βρέθηκε μπροστά στην υπάλληλο. Ή μάλλον από την υπάλληλο τον χώριζε η ενοχλητική κυρία με τις απορίες.

Και τότε άρχισε το show: Να κουνιέται νευρικά και να χειρονομεί, να βρίζει τα Θεία του (τα δικά του μόνο) και τελοσπάντων να ασκεί αυτή την ιδιότυπη βία που  τν ξέρουμε όλοι πάρα πολύ καλά κι όλοι κάποια στιγμή την έχουμε υποστεί.

Φοβήθηκε η γυναίκα. Φοβήθηκε κι η υπάλληλος. Με το μυαλό στα χτεσινά (που κάποιος θερμόαιμος γρονθοκόπησε υπάλληλο) και με τη σκέψη ότι μπορεί να συνέβαιναν τα ίδια, οι δυο γυναίκες διέκοψαν τη συναλλαγή τους.

Ο διάλογος χαρακτηριστικός:

Κυρία: Επειδή φοβάμαι τον κύριο πίσω ας μην κάνω άλλη ερώτηση

Υπάλληλος: Να σας πω μη κάνετε! Γιατί κι εγώ φοβάμαι να σας απαντήσω. Δεν είδατε τι έγινε χτες;

Ακούτε;!! Η υπάλληλος φοβήθηκε να κάνει τη δουλειά της. Να εξυπηρετήσει ως επιτάσσει η θέση της δηλαδή μια πολίτη. Καταλαβαίνετε που έχουμε φτάσει; Bullying  κανονικό… Εργασιακός μεσαίωνας και συνθήκες γαλέρας ουσιαστικά. Κυριολεκτικά. Κι αναρωτιέμαι, μέχρι πότε θα το επιτρέπουμε αυτό; Μέχρι πότε;

Για την ιστορία, η υπάλληλος έδωσε το τηλέφωνό της στη γυναίκα με τις ερωτήσεις, ζητώντας να την καλέσει μετά το πέρας του ωραρίου προκειμένου να την εξυπηρετήσει…

Μαίρη Καριωτάκη

Σχόλια