Μαίρη Καριωτάκη

Από πότε τα κανάλια είναι πιο σημαντικά από τη χώρα;

Ανασχηματισμός ήταν και πέρασε, ανασχηματισμός και πάει. Και τώρα που τελειώσαμε και με το πάρτι των τελετών παράδοσης - παραλαβής, ας κάνω κι εγώ δυο επισημάνσεις.

Από την Παρασκευή το βράδυ πάνε κι έρχονται τα σχόλια σχετικά με τον Φίλη και την Αχτσιόγλου.

Για διαφορετικό λόγο ο καθένας, ωστόσο αυτοί οι δυο έκλεψαν την παράσταση.

Για μεν την νέα υπουργό Εργασίας η ετυμηγορία έχει βγει: Είναι άχρηστη.

Πως το ξέρουμε; Χα! Είναι νέα, είναι όμορφη και ήταν στο γραφείο του υπουργού που «φαγώθηκε». Άρα για να αναβαθμίστηκε μάλλον ήταν γκόμενά του. Ή τουλάχιστον εκτελούσε χρέη Μόνικας στο υπουργείο Εργασίας. (Ότι δηλαδή σας κάνει για Μπιλ ο Κατρούγκαλος;;;!!!!)

Κλασική στερεότυπη σεξιστική αντίδραση που δυστυχώς την υιοθετούν ακόμη και γυναίκες. Γυναίκες που την ίδια ώρα είναι νέες, όμορφες και φιλόδοξες και βέβαια είτε προχωρούν στη δουλειά τους - και υπόκεινται σε πραγματικό σεξιστικό μπουλινγκ -,είτε τρώγονται από διάφορους/ες κομπλεξικούς που πιστεύουν πως είναι άχρηστες κι αξίζουν μόνο για ..κλαρινιτζούδες.

ΠΡΟΣΟΧΗ: δεν είμαι εδώ για να υποστηρίξω κανένα. Κι είμαι η πρώτη που θα την κράξει την υπουργό. Αλλά την υπουργό Εργασίας. Όχι τη γυναίκα. Και θα την κράξω για το «έργο» της κι όχι για τα φυσικά της κάλλη.

Πάμε τώρα στον Φίλη…. Οι απόψεις του για τα θέματα του Ποντιακού πληθυσμού είναι εκ διαμέτρου αντίθετες από τις δικές μου. Κι είναι κι άλλες απόψεις του που με ξενίζουν.

 Όμως για τα ζητήματα της εκκλησίας έχει δίκιο. Όπως έχει δίκιο και για το γεγονός πως ο κ.Ιερώνυμος διέπραξε αδίκημα με τα όσα είπε εναντίον του στην πρόσφατη συνέντευξή του.

Κι αντί να παρέμβει η δικαιοσύνη και να τον εγκαλέσει, παρενέβη ο πρωθυπουργός (ο άθεος τύπου, ο αντισυμβατικός. Που δεν την πήγε στην εκκλησία την συμβία του και στα παιδιά του έκανε ονοματοθεσία κι όχι βάφτιση).

Και παρενέβη για να επιβραβεύσει τον Αρχιεπίσκοπο, αυτόν που με το μελιστάλαχτο και καλά ύφος και το γεμάτο αγάπη, διακήρυξε το μίσος εναντίον ενός ανθρώπου και χιλιάδων άλλων, προσφύγων και μεταναστών.

Και το χειρότερο απ' όλα; Ελάχιστοι μίλησαν υπερ του Φίλη. Τώρα θα μου πείτε ..Αυτός έτσι κι αλλιώς είχε καταδικαστεί πριν καν κάτσει σε καρέκλα:  Ήταν δημοσιογράφος  κι υπηρετούσε σε κομματικό Μέσο. Σαν κι οι άλλοι που είναι στα μη κομματικά γράφουν ακομμάτιστα και αχρωμάτιστα…

Έχει όμως και κάτι ακόμη αρνητικό ο Φίλης: Είναι χοντρός, πολύ χοντρός, τόσο χοντρός κι άρα κομπλεξικός, κακός, μίασμα. Χαλάει την αισθητική ορισμένων και κάποιων άλλων τους προκαλεί αηδία το τόσο πάχος.

 Τι όχι; Άρα καταδικάζετε απερίφραστα το σλόγκαν: «έφυγε ο Φίλης κι "άδειασε" το υπουργείο»; Δεν γελάσατε με τη φωτογραφία που τον απεικονίζει να μπαίνει σ' ένα σχολείο κι έχει λεζάντα που λέει «βγάλτε όλοι μια λαδόκολλα να γράψουμε διαγώνισμα»;

Ελάτε τώρα… Ας είμαστε ειλικρινής: Ο Φίλης ήταν στόχος εξ αρχής και δεν μπόρεσε να γίνει συμπαθής γιατί οι απόψεις του ήταν διαφορετικές από τις δικές μας και τα εξωτερικά του χαρίσματα δεν ευνοούσαν.

Τώρα που το ξανασκέφτομαι βέβαια, τα δεξιά αχρωμάτιστα και ακομμάτιστα πενάκια (απ' όπου κι αν προέρχονται πληρωμένα ή αφ εαυτού)  θα του χαρίσουν δυο λόγια παρηγοριάς και λίγη συγκατάβαση τώρα που τα έχωσε στον Αλέξη..

Ωστόσο, εγώ για μένα από αυτόν τον ανασχηματισμό κρατάω ένα πράμα: Η σειρά τάξης των υπουργείων άλλαξε από τον Γενάρη του 2015 ας πούμε…

Τώρα πια 3ο τη τάξη υπουργείο είναι το Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης!

Δηλαδή το υπουργείο αυτό είναι Πιο πάνω από το Άμυνας! Πιο πάνω από το εξωτερικών! ΠΙΟ πάνω από το Υγείας. ΠΙΟ ΠΑΝΩ από το ΠΑΙΔΕΙΑΣ, Πιο πάνω από το εργασίας..

Τι συνέβη και πότε άλλαξε η στόχευση της χώρας; Από πότε τα κανάλια είναι πιο σημαντικά από την ίδια τη χώρα και τους πολίτες της; Από πότε Αλέξη;

ΜΚ

Σχόλια