default-image

Δ. Φοινίτσης: Το" χαζό" lifestyle δημιουργεί κοινωνικό ρατσισμό

Πολιτισμός
Δ. Φοινίτσης: Το" χαζό" lifestyle δημιουργεί κοινωνικό ρατσισμό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια καινούρια παράσταση με τίτλο «Η φτέρενη κόρη» παρουσιάζει η Ομάδα Παραστατικών Τεχνών προΤΑΣΗ, στο Ηράκλειο και το Θέατρο Κρήτης.

Πρόκειται για ένα άπαικτο ελληνικό λαϊκό παραμύθι, με μεσαιωνικές καταβολές που απευθύνεται σε θεατές κάθε ηλικίας.

«Αν μη τι άλλο προτείνουμε κάτι διαφορετικό. Ένα παραμύθι λαϊκό, όχι όμως με τη μορφή που έχουμε συνηθίσει, μια μασημένη τροφή που το θέαμα υποτιμά τη νοημοσύνη του θεατή. Εμείς θέλουμε το θεατή συνδημιουργό  στην ουσία. Να ενεργοποιήσουμε τη φαντασία του στο έπακρο.», είπε μιλώντας στο Ράδιο984 και τη Μαιρη Καριωτάκη, ο σκηνοθέτης της παράστασης Δημήτρης Φοινίτσης

Η παράσταση συγκεντρώνει ισόποσα και πλήρως εναρμονισμένα τις παραστατικές τέχνες: το θέατρο και το χορό (κλασικό και σύγχρονο), τη χρήση της κινηματογραφικής προβολής, τη μουσική με λαϊκά τοξωτά όργανα της Γηραιάς Ηπείρου (κρητική λύρα, σουηδική νικελάρπα, νορβηγικό βιολί), αλλά και την εικαστική τέχνη του οριγκάμι από την Άπω Ανατολή που δημιουργείται μπροστά στους θεατές, μετουσιώνοντας μορφές και στοιχεία του μύθου σε έναν ισχυρό διαπολιτισμικό διάλογο του χθες με το σήμερα.

«Το θέμα είναι κάθε φορά να θέλεις να πεις κάτι καινούριο μέσα από τη δουλειά σου», είπε ο κ.Φοινίτσης και πρόσθεσε πως το συγκεκριμένο κείμενο περνά μηνύματα κατά του bullying .

«Κατά του πως η εικόνα μπορεί να καθορίσει την ταυτότητα και τη ζωή ενός ανθρώπου. Ο καθένας μας είναι διαφορετικός. Ο κάθε άνθρωπος είναι μια ξεχωριστή φυσιογνωμία και πρέπει να τη σεβόμαστε», τόνισε στηλιτεύοντας παράλληλα το «χαζό lifestyle που δημιουργεί κοινωνικό ρατσισμό.

Η παράσταση ανεβαίνει κάθε Κυριακή, από την Κυριακή 30 Οκτωβρίου, στις 5 το απόγευμα στο Θέατρο Κρήτης (Καπετάν Χαραλάμπη 1 / όπισθεν ΟΤΕ, Πάρκο Θεοτοκόπουλου). Για κρατήσεις θέσεων στο 697 423 7838.

 Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News