Μαίρη Καριωτάκη

Η «Μινωική» κολεξιόν της Μαίρης Κατράντζου

Άρωμα Κρήτης είχε η φετινή συλλογή της Μαίρης Κατράντζου.

Άρωμα Κρήτης είχε η φετινή συλλογή της Μαίρης Κατράντζου. Η αγαπημένη ελληνίδα σχεδιάστρια της Βρετανίας και όχι μόνο στην εβδομάδα μόδας του Λονδίνου το περασμένο Σάββατο παρουσίασε την collection  της ανοιξιάτικη/καλοκαιρινή συλλογή της η οποία ουσιαστικά ήταν μια σπονδή στο μινωικό πολιτισμό!

Η βασίλισσα των prints, έκανε μία αναδρομή στα παιδικά της χρόνια και στις διακοπές της στην Κρήτη. Μετατρέποντας τα μοντέλα της σε ιέρειες και Ελληνίδες θεές, έπαιξε με τα μοτίβα, τις κρητικές τοιχογραφίες, τα μινωικά αγγεία, και τα σκιαγραφημένα έργα τέχνης «τοποθετώντας» τα σε παντελόνες, σακάκια, φορέματα και αξεσουάρ.

«Ποτέ δεν ήθελα να χρησιμοποιήσω την ελληνική τέχνη στη συλλογή μου, γιατί θα ήταν κάτι πολύ προβλεπόμενο, αλλά μετά ξανασκέφτηκα… γιατί όχι»; τόνισε η Μαίρη Κατράντζου μετά την επίδειξη της.

«Ήταν μια πραγματικά προσωπική συλλογή. Συνήθως ακολουθώ πιο αφηρημένη προσέγγιση, αλλά αυτή τη φορά ήθελα να ερευνήσω τις ρίζες μου. - Και να στρεβλώσω τις εικόνες με κάτι op-art και ψυχεδελικό», είπε η σχεδιάστρια .

Σχόλια