default-image

Μαρία Καλογιαννάκη: Τέχνη γεμάτη έμπνευση

Πολιτισμός
Μαρία Καλογιαννάκη: Τέχνη γεμάτη έμπνευση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια έκθεση- πρόταση ξεκινά στις 8 Σεπτεμβρίου στην Πύλη του Αγίου Γεωργίου. Πρόκειται για τη β' ατομική έκθεση της Μαρίας Καλογιαννάκη που θα διαρκέσει ως τις 14 Σεπτεμβρίου.

Η έκθεση αφορά έργα, αλλά ζωγραφικά κι άλλα στο ξύλο,  φτιαγμένα με αγάπη και μεράκι από μια καλλιτέχνιδα αυτοδίδακτη, που μπορεί να μη θήτευσε δίπλα σε μεγάλους καλλιτέχνες όμως τους μελέτησε κι αυτούς και τα υλικά που χρησιμοποιούν και τη τέχνη τους και τα αποτελέσματα αυτής της μελέτης τη δικαιώνουν!

Ποια είναι η Μαρία Καλογιαννάκη

"Γεννήθηκα στο Ηράκλειο Κρήτης και μένω στο Δημοτικό Διαμέρισμα Σκινιά του Δήμου Μινώα Πεδιάδος. Δεύτερη πατρίδα μου είναι το όμορφο νησί η Λέρος όπου κατάγεται η μητέρα μου. 

Είμαι παντρεμένη με το Στυλιανό Ζαμπουλακη και έχω αποκτήσει δύο παιδιά τον Ανδρόνικο και τον Κωνσταντίνο.

Από πολύ μικρή είχα ιδιαίτερη σχέση με την ζωγραφική. Είμαι αυτοδίδακτη. Την σπούδασα μόνη μου μελετώντας ζωγράφους και υλικά. Μα κυρίως ασκούμενη. 

Από πολύ μικρή θυμάμαι τον εαυτό μου να ζωγραφίζω αλλά η ανατροφή των παιδιών με έκανε να το εγκαταλείψω για μερικά χρόνια. Η ζωγραφική και γενικά η τέχνη είναι το καταφύγιο μου.

Εκτός από την ζωγραφική τα τελευταία χρόνια ασχολούμαι και με άλλη μορφής τέχνης όπως το Driftwood art. Αγαπάω πολύ τα ξύλα κ ιδιαίτερα τα ΘΑΛΛΑΣΣΟΞΥΛΑ που απλόχερα μας δίνει η φύση και η θάλασσα. Τα επεξεργάζομαι και τα ετοιμάζω για μια συνομιλία μαζί τους! Είναι μαγικό είναι σαν κάτι να γεννήθηκε και σε κοιτάει και σου μιλάει"!!!"

Γοητευμένη από τα σμιλεμένα ξύλα, από την διαβίωση του νερού, το μάτι του καλλιτέχνη τα βλέπει από μια άλλη σκοπιά ως μέλη ενός γλυπτού! Δεν δημιουργώ απ το μηδέν αντίθετα χρησιμοποιώ ήδη χρησιμοποιημένα υλικά που έχει κλείσει ο κύκλος ζωής τους. Αντικείμενα που για άλλους είναι άχρηστα, για μένα αποτελούν πηγή έμπνευσης.

Δημιουργώ μια αρμονική συνάντηση από χρώματα, με ξύλο βότσαλα, παλιά αντικείμενα που ανακατεύονται με την φαντασία μου και γίνεται ένα όμορφο πάντρεμα".

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News