default-image

Σ’ όλη την Ελλάδα το κύκλωμα με τις τηλεφωνικές απάτες

Ελλάδα
Σ’ όλη την Ελλάδα το κύκλωμα με τις τηλεφωνικές απάτες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δεν έχει γεωγραφικό προσδιορισμό το κύκλωμα που προσπαθεί να εκμεταλλευτεί, μέσω τηλεφώνου, ηλικιωμένους προκειμένου να τους αποσπάσει χρήματα και κοσμήματα.

Μετά τη Κρήτη και τα περιστατικά σε Ηράκλειο και Χανιά που οδήγησαν στη σύλληψη μιας Βουλγάρας, καταγγελίες υπάρχουν και στη Στερεά και τη Βόρεια Ελλάδα.

Μια ηλικιωμένη στη Θήβα, παραλίγο να χρειαστεί νοσηλεία σε νοσοκομείο από την ταραχή της, όταν άγνωστη γυναίκα με σπαστά ελληνικά, της είπε στο τηλέφωνο πως η κόρη της σκότωσε ένα μικρό κοριτσάκι σε τροχαίο δυστύχημα.

Η άτυχη γυναίκα, πιάστηκε κυριολεκτικά στον ύπνο αφού το τηλεφώνημα έγινε χτες, Πέμπτη, το μεσημέρι. Σηκώνοντας το ακουστικό του τηλεφώνου, κλάματα έφτασαν στα αφτιά της με τη άγνωστη δράστρια, προσποιούμενη τη κόρη της γυναίκας να ζητά υποτίθεται βοήθεια από τη μητέρα της, προκειμένου να «κουκουλώσουν» το υποτιθέμενο τροχαίο δυστύχημα.

Στη συνέχεια μια γυναίκα, μιλώντας σπαστά ελληνικά, γεγονός που παραπέμπει στη συλληφθείσα στα Χανιά, της είπε πως θέλει 30,000€. Μάλιστα, η «κυρία» φάνηκε και γενναιόδωρη λέγοντας στο υποψήφιο θύμα της πως μόνη της έγνοια της ήταν να βοηθήσει την οικογένεια να ξεπεράσει αυτή την «άτυχη» στιγμή και θα μπορούσε αν δεν υπήρχαν τα μετρητά να πληρωθεί για τη «καλοσύνη» της και με κοσμήματα.

Η γυναίκα ευτυχώς, πανικοβλήθηκε μεν αλλά σε μια έκλαμψη ψυχραιμίας ζήτησε λίγο χρόνο για να μιλήσει με τη κόρη της προκειμένου να πάρει περισσότερες λεπτομέρειες για τις συνθήκες του τροχαίου. Και κάπως έτσι το τηλεφώνημα έληξε άδοξα.

Όπως κατήγγειλε στο Ράδιο 9,84 η άλλη κόρη της που ζει μόνιμα στο Ηράκλειο, η μητέρα της χρειάστηκε ιατρική βοήθεια για να ηρεμήσει την ταραχή της. Η κοπέλα μακάριζε την τύχη τους που στο τηλεφώνημα δεν απάντησε ο πατέρας της που αντιμετωπίζει προβλήματα καρδιάς.

Παρόμοια περιστατικά σημειώθηκαν επίσης στη Θήβα αλλά και στη Μακεδονία.  Σε όλα όμως τα περιστατικά υπάρχει μια βασική όμοια παράμετρος, πέρα της μεθοδολογίας: Οι δράστες έχουν απόλυτη γνώση των οικογενειακών δεδομένων των υποψήφιων θυμάτων τους.

Στη περίπτωση της γυναίκας στη Θήβα, εκτός από τα στοιχεία της ταυτότητάς της γνώριζαν και για τα παιδιά της, αλλά και πως η κόρη της, η υποτιθέμενη εμπλεκόμενη στο τροχαίο, βρίσκονταν στο εξωτερικά και συγκεκριμένα στη Κύπρο για δουλειά της εταιρίας στην οποία εργάζεται.

Στη περίπτωση της Χαλκίδας γνώριζαν πως η κόρη τους μένει στο εξωτερικό, σε πια πόλη και πια περιοχή.

Αυτή η πληθώρα των πληροφοριών, κατά τα άλλα ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων, που έχουν στα χέρια τους οι απατεώνες εγείρει ερωτήματα. Ποιος μπορεί να έχει τόσα δεδομένα και πως αυτά βρέθηκαν στα χέρια της σπείρας με τα πολλά παρακλάδια;

Ρεπορτάζ: Μαίρη Καριωτάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News