default-image

Μια περίεργη κλοπή αναστατώνει το Μαραθίτη

Κρήτη
Μια περίεργη κλοπή αναστατώνει το Μαραθίτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε αναστάτωση είναι τις τελευταίες ημέρες οι κάτοικοι της περιοχής Μασουλάκη, έξω από τη Φορτέτσα στα όρια με το Μαραθίτη.

Μια κλοπή σ' ένα σπίτι της περιοχής, και μάλιστα κάτω από πολύ περίεργες συνθήκες, έχει προκαλέσει ανησυχία στους κατοίκους που παρατηρούν ύποπτες κινήσεις.

Άγνωστος άνδρας έχει θεαθεί 2 φορές σε ώρες που δεν δικαιολογούν την παρουσία του, μετά τα μεσάνυχτα, να τριγυρίζει εκεί, ανάμεσα στις οδούς Λυτούς, Ανάφης και Εκάλης.

Επίσης, ένας άλλος άντρας «πιάστηκε» να τριγυρίζει στα χωράφια ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής κι όταν έγινε αντιληπτός εξαφανίστηκε.

Επειδή η περιοχή είναι αραιοκατοικημένη και τα περισσότερα στενά αδιέξοδα, μιλώντας μεταξύ τους οι γείτονες διαπίστωσαν πως κανένας δεν είχε «καλεσμένους» τις συγκεκριμένες μέρες και ώρες γεγονός που έχει θέσει τους κατοίκους σε επαγρύπνηση μιας και όπως καταγγέλλουν αστυνομική παρουσία έχουν καιρό να δουν.

Μια περίεργη ληστεία

Σε ότι αφορά τη ληστεία, που έγινε είτε την ημέρα της Παναγίας,  ξημερώματα της 15ης Αυγούστου είτε την επομένη, οι δράστες έκαναν πολύ προσεκτική επιλογή αφού το σπίτι μένει ακατοίκητο τον τελευταίο καιρό μιας και ο ιδιοκτήτης του είναι για δουλειές στη Κύπρο.

Ωστόσο, θεωρείτε ριψοκίνδυνη αυτή η κίνηση αφού το σπίτι είναι σε αδιέξοδο στενό κι αν υποθέσουμε πως κάποιος από τους περίοικους καταλάβαινε κάτι, η «απόδραση» των δραστών θα ήταν πολύ δύσκολη.

Δυστυχώς, κανένας δεν αντιλήφθη το παραμικρό. Κι οι δράστες, αφού ξήλωσαν κυριολεκτικά τη πίσω πόρτα, βγάζοντας και το κασαλίκι (!), μπήκαν μέσα, σήκωσαν τα πάντα ανενόχλητοι και έφυγαν σαν κύριοι..

Μαίρη Καριωτάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News