default-image

«Καινούρια» νεφρά σε δυο λήπτες στον Ευαγγελισμό

Απόψεις
«Καινούρια» νεφρά σε δυο λήπτες στον Ευαγγελισμό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ζωή» σε δυο συνανθρώπους μας έδωσε με το θάνατό του ένας 62χρονος άντρας από την Πάτρα.

Η οικογένεια του εκλιπόντα έδειξε τι σημαίνει πραγματικά η αγάπη για τον συνάνθρωπο και αποφάσισε να δωρίσει τα όργανα του αγαπημένου της σκορπίζοντας τη χαρά (όσο κι αν ακούγεται σαν ειρωνεία αυτό) στις οικογένειες ανθρώπων που βλέπουν καθημερινά τη ζωή τους να λίγο - λίγο να φεύγει.

Όπως διαβάζουμε σε ανακοίνωση του Δρ. Βασίλειου Δρακόπουλου, χειρούργου - μεταμοσχευτή στο Γ.Ν.Α. «ο Ευαγγελισμός»:

«Ολοκληρώθηκε διπλή μεταμόσχευση νεφρών σήμερα στο Γ.Ν.Α. «ο Ευαγγελισμός» μετά από δωρεά οργάνων άντρα 62 ετών στην Πάτρα.

Με τη μεγαλόψυχη απόφαση της οικογένειας του δότη να χαρίσει ζωή και το εξαιρετικό αποτέλεσμα των γιατρών της ΜΕΘ του Νοσοκομείου Πατρών, ξεκίνησε η μεταμοσχευτική αλυσίδα, με τα δύο νεφρικά μοσχεύματα να προσφέρονται σε δύο λήπτες στο Γ.Ν.Α. «ο Ευαγγελισμός», μετά τις σχετικές διαδικασίες υπό τον συντονισμό του ΕΟΜ.

Το σύνολο των χειρουργών της Α' Χειρουργικής Κλινικής & Μονάδας Μεταμόσχευσης Οργάνων του Νοσοκομείου, υπό τον Συντονιστή Διευθυντή Δρα Σπύρο Δρακόπουλο, συμμετείχε στην πολύωρη, διπλή μεταμοσχευτική διαδικασία.

 Λίγο πριν τα μεσάνυχτα ο Δρ. Βασίλειος Δρακόπουλος και ο Δρ. Νικόλαος Ρουκουνάκης ξεκίνησαν τη διαδικασία προετοιμασίας των μοσχευμάτων (back table). Το πρώτο μόσχευμα τοποθετήθηκε από τον Διευθυντή Δρα Βασίλη Βουγά, με την πρώτη μεταμόσχευση να ολοκληρώνεται γύρω στις 5 το πρωί, ενώ ο Δρ. Βασίλειος Δρακόπουλος, ο Δρ. Νικόλαος Ρουκουνάκης με τη βοήθεια της Ελένης Δασκαλάκη & της Μαρίας - Χριστίνας Παπαδοπούλου, ανέλαβαν τη δεύτερη χρονικά μεταμόσχευση, όπου τοποθέτησαν το 2ο μόσχευμα σε γυναίκα 65 ετών που έπασχε από χρόνια νεφρική ανεπάρκεια. 

Έτσι, με την πολύτιμη υποστήριξη του Αναισθησιολογικού Τμήματος, του Νοσηλευτικού προσωπικού, όλων των μελών της Α' Χειρουργικής Κλινικής & Μονάδας Μεταμόσχευσης Οργάνων και του Γραφείου Συντονισμού Μεταμοσχεύσεων του Νοσοκομείου, υπό τον Δημήτριο Πιστόλα & την Αικατερίνη Μπαλάσκα, σε λιγότερο από 12 ώρες ολοκληρώθηκε η διπλή μεταμοσχευτική διαδικασία. 

Η προσοχή και η φροντίδα όλων είναι πλέον στραμμένες στην καλή λειτουργία των νεφρικών μοσχευμάτων στους λήπτες, ενώ οι ευχαριστίες στην υπέροχη οικογένεια του δότη είναι αμέτρητες».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News