default-image

Αν αυτό δεν είναι αυτό-τρολιά τι είναι;

Απόψεις
Αν αυτό δεν είναι αυτό-τρολιά τι είναι;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την περασμένη Πέμπτη, ανέβηκε στο  «Κουλούρι», την σατυρική ιστοσελίδα, η «είδηση» ότι ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης εισηγείται την κατάργηση δύο ή τριών φωνηέντων από το ελληνικό αλφάβητο, υποστηρίζοντας πως τα φωνήεντα είναι υπερβολικά πολλά, αν συνυπολογίσει κανείς και τα διγράμματα ει, οι, υι, αι και ου.

Γράφει το Κουλούρι: «Στα ελληνικά έχουμε επτά βασικά φωνήεντα (α, ε, ι, η, υ, ο, ω) τα οποία γίνονται δώδεκα αν λάβει κανείς υπόψιν του και τα διγράμματα ει, οι, υι, αι και ου, ενώ σε όλη την υπόλοιπη Ευρώπη οι γλώσσες φθάνουν μετά βίας τα έξι με επτά στο σύνολο» ανέφερε ο κ. Φίλης, μιλώντας σε συμβασιούχους ναυαγοσώστες-μέλη του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στη Βάρκιζα.

«Τα παιδιά μας δεν μιλούν και δεν γράφουν σωστά ελληνικά. Κάτι φταίει, αλλά τι; Λένε ότι ο πλούτος της γλώσσας βοηθά τους νέους να αναπτύσσουν κριτική σκέψη και εκφραστική δύναμη. Εγώ δεν ξέρω. Ίσως όλα αυτά τα φωνήεντα να μπερδεύουν τελικά τα παιδιά» σημείωσε ο υπουργός, ο οποίος αποκάλυψε πως έχει ήδη προχωρήσει στη σύσταση επιτροπής διαλόγου, αποτελούμενη από ακαδημαϊκούς, για τη μελέτη του θέματος…..»

Το διαβάσαμε, γελάσαμε και πήγαμε παρακάτω. Εμείς. Γιατί υπήρχε και κόσμος που την  πίστεψε την είδηση! Όπως ο αντιπρόεδρος (!!) της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, που όχι μόνο δε γέλασε αλλά το υιοθέτησε το δημοσίευμα! Κι όχι μόνο το υιοθέτησε αλλά το βγαλε και στην τηλεόραση! Βέβαια, αναφορά ευθέως στο Κουλούρι δεν έκανε αλλά το θέμα με τα φωνήεντα το ανακίνησε το συγκεκριμένο Site. Οπότε …  

Αν αυτό δεν είναι αυτό-τρολιά κύριε αντιπρόεδρε τι είναι;

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News