default-image

Τα ηλιοβασιλέματα στις όμορφες γωνιές της Ελλάδας

Απόψεις
Τα ηλιοβασιλέματα στις όμορφες γωνιές της Ελλάδας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εικόνες που θα σας ταξιδέψουν...

Το ηλιοβασίλεμα της Σαντορίνης είναι σίγουρα το πιο πολυσυζητημένο και πολυφωτογραφημένο στην Ελλάδα αλλά και σε πολλά άλλα μέρη της χώρας μας οι εικόνες την ώρα που δύει ο ήλιος είναι μαγικές.

Νησιά και ηπειρωτική Ελλάδα δημιουργούν ονειρικά σκηνικά και μια παλέτα χρωμάτων στον ουρανό που σε ταξιδεύει. Δείτε μερικές εικόνες από τον ήλιο να δύει σε όμορφες γωνιές της χώρας μας... όπως τις παραθέτει το newsbeast.gr, αλλά και τη δική μου επιλογή.

1. Κεφαλονιά

Καθώς ο ήλιος βυθίζεται στη θάλασσα, χαρίζει μοναδικές εικόνες στο όμορφο νησί της Κεφαλονιάς. Αποτελεί ιδανικό προορισμό για ζευγάρια και οικογένειες και δεν είναι τυχαίο που έχει φανατικούς θαυμαστές κάθε χρόνο.

2. Σούνιο

Αποτελεί δημοφιλές μέρος για να απολαύσει κανείς την αυγουστιάτικη πανσέληνο αλλά και ένα καλοκαιρινό ηλιοβασίλεμα. Η εικόνα μιλάει από μόνη της και προκαλεί γαλήνη σε όποιον το ζήσει από κοντά.

3. Μετέωρα

Πίσω από τα επιβλητικά βουνά των Μετεώρων ο ήλιος δύει δημιουργώντας ένα ονειρικό σκηνικό. Το πορφυρό χρώμα που παίρνει συχνά ο ουρανός κάνει ακόμη πιο επιβλητικό το τοπίο με τα άγρια βράχια, στα οποία στέκουν τόσα χρόνια τα μοναστήρια.

4. Σαντορίνη

Η Σαντορίνη με το φημισμένο ηλιοβασίλεμά της δε θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα. Εκεί που δεκάδες ερωτευμένα ζευγάρια απολαμβάνουν κάθε καλοκαίρι τον ήλιο να πέφτει μέσα στη θάλασσα.

5. Πήλιο

Αποτελεί ένα από τα πιο γραφικά μέρη της Ελλάδας με μια άγρια ομορφιά, ενώ εξίσου μοναδικές στιγμές προσφέρει η απόλαυση του ηλιοβασιλέματος στην περιοχή. Ο ήλιος χάνεται στα βουνά και ο επισκέπτης έχει θέα τον παραδοσιακό οικισμό και τη φύση.

6. Άγιος Νικόλαος

Σε αυτό το γραφικό μέρος της Κρήτης μπορεί κανείς να θαυμάσει την ομορφιά της ανατολής του ηλίου αλλά και της δύσης του, ενώ αποτελεί έναν ιδανικό καλοκαιρινό προορισμό για όποιον θέλει να επισκεφτεί μια ήρεμη και πιο μικρή γωνιά του νησιού.

7. Λευκάδα

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που ξεμένουν στις παραλίες της Λευκάδας μέχρι να δύσει ο ήλιος και το θέαμα που απολαμβάνουν είναι μοναδικό. Η θάλασσα παίρνει το χρώμα του ήλιου και μοιάζει με πίνακα ζωγραφικής.

8. Θεσσαλονίκη

Ακόμη και στις μεγαλουπόλεις της Ελλάδας η εικόνα του ηλιοβασιλέματος μπορεί να σε κάνει να ταξιδέψεις. Όπως αυτή η δύση του ήλιου στη Θεσσαλονίκη που κάνει τον ουρανό κυριολεκτικά μια παλέτα χρωμάτων.

Η δική μου επιλογή: Kομμός

Για μένα εξαιρετικό ηλιοβασίλεμα είναι κι αυτό από την παραλία του Κομμού. Μια εξαιρετική παραλία στη νότια Κρήτη, 64 περίπου χιλιόμετρα νότια από το Ηράκλειο, με μεγάλη ιστορία.

Η μινωική πόλη Κομμός είναι ένας από τους πιο σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους στο νομό Ηρακλείου. Αυτό που βλέπει σήμερα ο επισκέπτης, που δε γνωρίζει την ιστορία του Κομμού, αποκαλύπτει ελάχιστα για τη σημασία του στην αρχαιότητα. Ο Κομμός εκτείνεται από το Καλαμάκι μέχρι λίγο πριν τα Μάταλα και είναι ακόμη "παρθένα" περιοχή αφού δε διαθέτει ξενοδοχεία ή διαμερίσματα για διαμονή.

Μάλιστα, είναι η χαρά του κατασκηνωτή αλλά και των γυμνιστών, αφού η παραλία είναι ανοιχτή σε κάθε γούστο!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News