default-image

Tα μεγάλα Έθνη δεν έχουν ανάγκη τα ψέματα

Απόψεις
Tα μεγάλα Έθνη δεν έχουν ανάγκη τα ψέματα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Επανάσταση του 1821 δεν είναι μόνο η διαμάχη ανάμεσα στους Έλληνες και τους Τούρκους.

 Δεν είναι μόνο η προσπάθεια του Έθνους να ξεφορτωθεί τους πασάδες, τους βεζίρηδες και τα χαράτσια.

Η Επανάσταση του 1821 είναι η συνέχεια της μάχης των λαών για ανεξαρτησία και δικαιώματα, που ξεκίνησε κατά την Αμερικανική Επανάσταση (ο γνωστός Πόλεμος της Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ μεταξύ της Μεγάλης Βρετανίας και των 13 αποικιών της στην αμερικανική ήπειρο από το 1775 έως το 1783.

Είναι η συνέχεια της Γαλλικής Επανάστασης του 1789, που ενέπνευσε τους λαούς όλης της Ευρώπης να παλέψουν ενάντια στην εκμετάλλευση και την απολυταρχική μοναρχία..

Η Επανάσταση του 1821 είναι ορόσημο για την ιστορία του πλανήτη κι είναι η απόδειξη πως κι οι μικροί μπορούν να γίνουν μεγάλοι όταν ο στόχος όλων είναι κοινός.

Σήμερα, 195 χρόνια μετά, που πια δεν έχουμε ανάγκη να μυθοποιήσουμε κανέναν και τίποτα, άλλωστε οι μύθοι μας οδήγησαν στην κατάσταση που είμαστε σήμερα, είναι μια καλή στιγμή νομίζω οι ιστορικοί να συνεργαστούν κι από κοινού να μας πουν τη πραγματικά έγινε τότε.

Ποιοι ήταν μπροστά; Ποιοι ήταν όντως στα πεδία των μαχών και ποιοι πέρναγαν την ώρα τους.. "διαβάζοντας" στην ασφάλεια που τους παρείχαν οι ιδιαίτερες συμφωνίες τους; Σε ποιους οφείλουμε την λευτεριά;

Άλλωστε, τα σπουδαία γένη, τα μεγάλα έθνη δεν έχουν ανάγκη τα ψέματα για να προχωρούν στους αιώνες.

Ή μήπως έχουν ανάγκη, έστω τις ανακρίβειες (sic);  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News