default-image

Πόλα Ρούπα – Νίκος Μαζιώτης: Έρωτας ή πόλεμος;

Απόψεις
Πόλα Ρούπα – Νίκος Μαζιώτης: Έρωτας ή πόλεμος;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Πόλα Ρούπα, είναι πάλι στη μόδα.

Η σύντροφος του Νίκου Μαζιώτη στη ζωή και τη δράση, είναι αυτή που φέρεται να βρίσκεται πίσω από την απόπειρα απόδρασης του Νίκου Μαζιώτη από τον Κορυδαλλό.

Γεννημένη το 1969 στη Μεσσηνία, Καλαματιανή η Παναγιώτα (από κει βγαίνει το Πόλα) σπούδασε στο Μαθηματικό.

Το 1995, βρέθηκε στη μεγάλη κατάληψη του Πολυτεχνείου (17 Νοεμβρίου) που τερματίστηκε με την προσαγωγή 500 και βάλε ατόμων.

Αυτή ήταν η μοιραία στιγμή για τη Πόλα. Εκεί, μέσα στην κατάληψη έκανε τη γνωριμία με το Νίκο Μαζιώτη, μια γνωριμία που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη ζωή της, αλλά και στην τρομοκρατική της δράση.

Από τότε προχωράνε μαζί.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας» είναι το δημιούργημα της Ρούπα. Αυτή είναι η επικεφαλής της λένε, το άτομο που κινούσε τα νήματα, αλλά και η συγγραφέας των προκηρύξεών της.

Η Ρούπα συνελήφθη μαζί με τον σύντροφό της τον Απρίλιο του 2010. Αμφότεροι προφυλακίζονται και ενώ βρίσκονται μέσα στη φυλακή, γίνονται γονείς, καθώς τον Ιούλιο της ίδιας χρονιάς, η Ρούπα φέρνει στη ζωή ένα αγοράκι στο οποίο δίνεται το όνομα Λάμπρος, προς τιμήν του συντρόφου του ζευγαριού, Λάμπρου Φούντα, που είχε χάσει τη ζωή του τον Μάρτιο του 2010 κατά τη διάρκεια συμπλοκής με αστυνομικούς.

Μαζιώτης και Ρούπα αποφυλακίζονται τον Οκτώβριο του 2011, όταν και παρέρχεται το 18μηνο.

Τον Ιούνιο του 2012,  αμφότεροι εξαφανίζονται παραβιάζοντας τους περιοριστικούς όρους. Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, παραμονή στο Λεκανοπέδιο και παρουσία τρεις φορές τον μήνα σε αστυνομικό τμήμα.

Τον Ιούλιο του 2014, οι Αρχές συλλαμβάνουν εκ νέου τον καταζητούμενο Μαζιώτη μετά από συμπλοκή στο Μοναστηράκι, τα ίχνη της Ρούπα, όμως, εξαφανίζονται.

Η 47χρονη, πια Πόλα Ρούπα, είναι επικηρυγμένη με ένα εκατ. ευρώ. Θεωρητικά την κυνηγά ολόκληρη η αστυνομία, ωστόσο δε διστάζει να φορέσει ξανθιά περούκα, να μετονομαστεί σε Χριστίνα Αρβανίτη, να προσποιηθεί την πλούσια μεσίτρια, πελάτισσα πολυτελούς ξενοδοχείου, να ναυλώσει ελικόπτερο και να εμπλακεί σε μια μάχη σώμα με σώμα με τον πιλότο διακινδυνεύοντας να πέσει το ελικόπτερο και η ίδια στη χειρότερη να χάσει τη ζωής και στην καλύτερη να τραυματιστεί και να συλληφθεί.

Κιόλα αυτά, για να απελευθερώσει το σύντροφό της.   

Άραγε πιο να' ναι το κίνητρο της; Ο έρωτας ή ο «πόλεμος»;

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News