Μαίρη Καριωτάκη

Τίτος Γουβέλης: Η κλασσική μουσική είναι είδος λαϊκό

Σε εξέλιξη είναι το Φεστιβάλ Πιάνου που διοργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο.

Έλληνες καλλιτέχνες, διεθνούς ακτινοβολίας, έρχονται στο Ηράκλειο με σκοπό να ταξιδέψουν τους Ηρακλειώτες στη μαγεία της κλασικής μουσικής.

Το φεστιβάλ, άνοιξε χτες, Τετάρτη, με ένα ρεσιτάλ για πιάνο και φλάουτο "Από την αυγή στο μεσουράνημα του Ρομαντισμού". Στο πιάνο ήταν ο Τίτος Γουβέλης ενώ στο Φλάουτο ήταν ο Νίκος Νικόπουλος.

Με αφορμή αυτό το ρεσιτάλ, το οποίο επαναλήφθηκε σήμερα το πρωί για το κοινό ειδικών ομάδων του Ηρακλείου, στο Ράδιο984 και τη Μαίρη Καριωτάκη, μίλησε ο διεθνούς φήμης σολίστας Τίτος Γουβέλης.

Ο κ.Γουβέλης εμφανίστηκε ενθουσιασμένος από το κοινό του Ηρακλείου το οποίο χαρακτήρισε εξαιρετικά ένθερμο και απέκρουσε κάθε κατηγορία περί «λαϊκού» Ηρακλείου που αποδίδεται συχνά στην πόλη μας. «Το Ηράκλειο έχει αναδείξει σημαντικούς καλλιτέχνες, όπως ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ, Δημήτρης Καρύδης, δεν είναι δυνατόν να είναι άτεχνο», ανέφερε.

«Η κλασσική μουσική είναι οτιδήποτε άλλο εκτός από ελιτίστικη», είπε ο πιανίστας και πρόσθεσε πως «η κλασσική μουσική είναι είδος λαϊκό. Όλα τα μεγάλα έργα γεννήθηκαν με σκοπό να επικοινωνήσουν οι μεγάλοι συνθέτες με τον άνθρωπο, με το λαό».

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη:

Σχόλια