Μαίρη Καριωτάκη

Όταν το ραδιόφωνο επιτελεί το ρόλο του

Παγκόσμια ημέρα για τον καρκίνο της παιδικής ηλικίας σήμερα και στο Ράδιο984, δεν παρέλειψαν να μιλήσουν γι' αυτό. Μαλιστα, σε μια από της εκπομπές του σταθμού, η δημοσιογράφος Μαίρη Καριωτάκη, είχε καλεσμένη την διευθύντρια της κλινικής αιματολογίας - ογκολογίας παίδων του ΠΑΓΝΗ, κ. Ευτυχία Στειακάκη.

Αφού ανέπτυξαν μια σειρά από θέματα που αφορούν τον καρκίνο της παιδικής ηλικίας, αναφέρθηκαν και στη δωρεά μυελού των οστών, ένας ακόμη τομέας που η χώρα μας υστερεί. Χαρακτηριστικά, οι δότες μυελού των οστών στην Ελλάδα, δεν ξεπερνούν τις  50,000.

Κλείνοντας την συζήτησή τους, οι δυο κυρίες κάλεσαν τον κόσμο, να τιμήσει την παγκόσμια αυτή ημέρα, συμμετέχοντας στην δωρεά μυελού των οστών.

Κι εδώ ακριβώς ταιριάζει ο τίτλος του σχολίου! Δεν πρόλαβε να τελειώσει η συζήτηση και στο τηλεφωνικό κέντρο του Ράδιο984, κάλεσε μέλος ενός αγροτικού συλλόγου που ενημέρωσε ότι, με αφορμή τη συζήτηση που μόλις είχε παρακολουθήσει, θα θέσει θέμα στη συνεδρίαση του συλλόγου το απόγευμα, προκειμένου όλα τα μέλη του να γίνουν δωρητές μυελού των οστών!

Μπορεί η πρότασή του συγκεκριμένου ακροατή να μην περάσει. Μπορεί να περάσει αλλά να μην γίνουν όλα τα μέλη του συλλόγου δωρητές. Το σίγουρο είναι, πως αυτή τη φορά, το ραδιόφωνο και συγκεκριμένα το Ράδιο984, επιτέλεσε τον ρόλο του που δεν είναι άλλος παρά να προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο.

ΜΚ

Σχόλια