default-image

Ένας κορυφαίος αρχιτέκτονας Υπολογιστών στο Ράδιο 9.84

Απόψεις
Ένας κορυφαίος αρχιτέκτονας Υπολογιστών στο Ράδιο 9.84

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Χρίστος (Χριστόφορος) Κοζυράκης, είναι ένας "star" στο χώρο της υψηλής τεχνολογίας.

Γεννήθηκε στο Ηράκλειο το 1974. Αποφοίτησε το 1996 από το Πανεπιστήμιο Κρήτης, από το Τμήμα της Επιστήμης Υπολογιστών, όντας το 1995-96 υπότροφος του Ινστιτούτου Πληροφορικής του ΙΤΕ. Στη συνέχεια έκανε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Berkeley απ' όπου έλαβε το Διδακτορικό Δίπλωμά του το 2002. Έκτοτε διδάσκει στο Πανεπιστήμιο Stanford, στην Καλιφόρνια. Η νέα εκπαιδευτική περίοδος τον βρίσκει να διδάσκει και στο Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Λωζάννης (EPFL).

Φέτος τιμήθηκε με το Βραβείο Maurice Wilkes για την εξέχουσα συνεισφορά του στη σχεδίαση και ανάλυση αποδοτικών συστημάτων συγχρονισμού διεργασιών μέσω δοσοληψιών (Transactional Memory - ΤΜ).

Πρόκειται για ένα βραβείο, που απονέμεται από τη διεθνή Ένωση για τις Υπολογιστικές Μηχανές (Association for Computing Machinery - ACM) για εξέχουσα συνεισφορά στην Αρχιτεκτονική των Υπολογιστών.

Με αφορμή τη βράβευσή του αλλά αιτία την ελληνική παιδεία, τα πλεονεκτήματα, τα μειονεκτήματα και πώς αυτά αποτιμώνται από ένα άνθρωπο που γνωρίζει καλά, εκπαιδευτικά συστήματα από άλλες χώρες και το δικό μας, η συνάδερφος Μαίρη Καριωτάκη, έκανε μαζί του μια κουβέντα εφ' όλης της ύλης.

Αξίζει να την ακούσετε:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News