Μαίρη Καριωτάκη

Ε. Δράκου: Yπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να στηρίξουν καλλιτεχνικά το Ηράκλειο

Σε μια εποχή που ο φασισμός και ο ναζισμός, αναβιώνουν στο πλανήτη Γη και - τηρουμένων των αναλογιών- στρατόπεδα συγκέντρωσης τύπου Άουσβιτς δημιουργούνται για να «φιλοξενήσουν» ανθρώπους πονεμένους, κυνηγημένους, ξεριζωμένους,  στο Ηράκλειο παρουσιάζεται η παράσταση «Οι Διωγμένοι» σε κείμενο του Αντώνη Καλομοιράκη και σκηνοθεσία της Έφης Δράκου.

«Ένα τεράστιο στρατόπεδο είναι η γη και μέσα του εμείς φύλακες και κρατούμενοι, λέει το κείμενο του Αντώνη και αν ρίξουμε μια ματιά γύρω μας θα καταλάβουμε πόσο δίκιο έχει», λέει η σκηνοθέτης μιλώντας στο Ράδιο984 και τη Μαίρη Καριωτάκη.

«Το έργο είναι σκληρό, αλλά έχει γίνει με πολύ έγνοια ώστε να μη σοκάρει μόνο τον θεατή αλλά και να τον αφυπνίζει παράλληλα», λέει η κ.Δράκου «κι αυτό γιατί έχουμε ξεφύγει από τα στενά πλαίσια της συγκεκριμένης περιόδου και μιλάμε για όλους τους διωγμένους της γης», τονίζει.

«Η Τέχνη είναι μια εσωτερική ανάγκη κι όταν έχεις κάτι να πεις και το λες κι έχει ανταπόκριση αυτό είναι ευλογία», ανέφερε η κ.Δράκου σχολιάζοντας το γεγονός πως το κείμενο της παράστασης είναι γραμμένο από ένα νέο άνθρωπο τον Αντώνη Καλομοιράκη.

Η κ. Δράκου δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην δύναμη της Τέχνης τον καιρό της κρίσης. Απαντώντας στο σχόλιο της δημοσιογράφου περί «έξαρσης της νεανικής καλλιτεχνικότητας» στο Ηράκλειο, η έμπειρη δημιουργός σημείωσε πως «υπάρχει μέλλον στη Τέχνη γιατί υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να στηρίξουν καλλιτεχνικά αυτή τη πόλη».

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη:

Σχόλια