default-image

Δ. Γαλάνη: "Μέσα στην τέχνη θα κλείσω τα μάτια μου"

Πολιτισμός
Δ. Γαλάνη: "Μέσα στην τέχνη θα κλείσω τα μάτια μου"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

"Είμαι πάντα σε διαρκή κίνηση αλλά δεν υπερβάλω. Προσπαθώ να κάνω πάντα τη δουλειά μου με την ορμή του ερασιτέχνη", είπε μιλώντας στο Ράδιο984 και την Μαίρη Καριωτάκη η Δήμητρα Γαλάνη.

Η κορυφαία μουσικοσυνθέτρια θα βρίσκεται σήμερα Παρασκευή 08/05 και αύριο Σάββατο 09/05  στο Νυν και Αεί (Αρχιεπισκόπου Μακαρίου 17).

"Το αλλιώς είναι μια κατάθεση ψυχής.", είπε μιλώντας για την τελευταία της δισκογραφική δουλειά που περιλαμβάνει 13 τραγούδια σε στίχους του Παρασκευά Καρασούλου, σε μουσική της Δήμητρας Γαλάνη, του Χρυσόστομου Μουράτογλου και του Jun Miyake.

"Περιγράφει τη ζωή μιας ώριμης πια γυναίκας, που ένα πρωί, πίνοντας ένα ποτήρι δροσερό νερό, συνειδητοποιεί πως πρέπει να αλλάξει τα πάντα."

"Έτσι πρέπει να κάνουμε κι εμείς για τη ζωή και τη χώρα μας" λέει. "Όλα είναι στο χέρι μας! Κρατώντας τις μνήμες μας, θα προχωρήσουμε να φτιάξουμε το μέλλον μας", δηλώνει η Δήμητρα Γαλάνη με αφορμή την κρίση που περνάει η χώρα μας.

"Την ευθύνη του να πάει μπροστά η χώρα μας την έχουν οι νέοι", δηλώνει η κορυφαία ερμηνεύτρια "κι εμείς οι παλιότεροι πρέπει να είμαστε εκεί, στο πλάι τους".

"Μέσα από τη Τέχνη μπορεί κανείς να καταλάβει πως ο χρόνος δεν υπάρχει, είναι μια ανθρώπινη σύμβαση. Ο χρόνος είναι άχρονος", δηλώνει σχετικά με τα 43 χρόνια παρουσίας της στη μουσική σκηνή της Ελλάδας.

"Μπορεί κάποια στιγμή να σταματήσω να τραγουδάω, όταν εγώ δεν θα θέλω άλλο ή ο κόσμος δεν θα με έχει ανάγκη αλλά εγώ νομίζω μέσα στην τέχνη θα κλείσω τα μάτια μου με όποιο τρόπο", δηλώνει με αποφασιστικότητα η κορυφαία μουσικοσυνθέτρια.

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη :

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News