default-image

Ρ.Αντωνοπούλου:"Αν δε νιώθω το τραγούδι, δεν μπορώ να το πω"

Πολιτισμός
Ρ.Αντωνοπούλου:"Αν δε νιώθω το τραγούδι, δεν μπορώ να το πω"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Αν μπορούσα να δω τη ζωή μου καρέ-καρέ, θα έβλεπα πως στο μεγαλύτερο μέρος της είμαι μέσα σε ένα όχημα ή σ' ένα δωμάτιο κάποιου ξενοδοχείου», είπε η Ρίτα Αντωνοπούλου σχολιάζοντας το λογοπαίγνιο της Μαίρης Καριωτάκη σχετικά με τον τίτλο της παράστασης "Στο δρόμο", που θα παρουσιάσει στο Ηράκλειο αύριο Σάββατο μαζί με τον Γιώργο Ανδρέου, στη μουσική σκηνή "Νυν και Αεί".

Η σπουδαία ερμηνεύτρια μίλησε στο Ράδιο984 για τη συνεργασία της με τον Γιώργο Ανδρέου και το album με τίτλο "Ζωή μου μην αργείς". Πρόκειται για ένα βιβλίο-cd, όπου στην έκδοση της "Μικρής Άρκτου" εμπεριέχει και τις εικαστικές δημιουργίες της Ηώς Αγγελή.

«Είναι μια δουλειά που κουβαλά χρόνια προετοιμασίας. Ο Γιώργος ξεκίνησε να το γράφει από το 2008. Οπότε δε θα μπορούσαμε να την παρουσιάσουμε με λιγότερο ποιητικό τρόπο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Τα τραγούδια του δίσκου, ουσιαστικά, παρουσιάζουν τη ζωή μιας σύγχρονης γυναίκας που ζει στο αστικό τοπίο, που αγαπάει, νιώθει, θυμώνει, παρατηρεί, ζει τέλος πάντων. Είναι ιστορίες για τη γυναίκα, γραμμένες όμως από έναν άντρα», σημείωσε η Ρίτα Αντωνοπούλου.

«Είμαι τυχερή! Οι στίχοι που έχω πει, είναι στίχοι που ήθελα να μπουν στο στόμα μου. Γι' αυτό και νιώθω μεγάλη ευθύνη. Νιώθω πως ο δημιουργός των τραγουδιών θέλει να δει τη δουλειά του να παίρνει ζωή. Κι αυτό είναι δουλειά του ερμηνευτή να το κάνει. Αν εγώ δεν μπω μέσα στα τραγούδια, να τους δώσω ζωή, εσύ πώς θα το νιώσεις;», ανέφερε σε άλλο σημείο της συνέντευξης.

«Αν δεν το νιώθω το τραγούδι, δεν μπορώ να το πω. Υπάρχουν τραγούδια που έχουν επιμελώς αφαιρεθεί από το ρεπερτόριό μου, γιατί τελικά δεν μου έλεγαν τίποτα…», επισήμανε η αγαπημένη ερμηνεύτρια.

Ακούστε περισσότερα:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News