default-image

"Εκεί και πάντα αλλού": Όταν ο έρωτας γίνεται λογοτεχνία

Απόψεις
"Εκεί και πάντα αλλού": Όταν ο έρωτας γίνεται λογοτεχνία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παρουσία πλήθους κόσμου έγινε την Τρίτη 16 Δεκεμβρίου η παρουσίαση του βιβλίου της Μαρίας Παπαγιάννη, με τίτλο "Εκεί και πάντα αλλού".

Η ιστορία της Δώρας και του Γρηγόρη… Ένα ζευγάρι σαν εκατομμύρια άλλα.. Η σχέση τους πολύχρονη και με θυσίες μονόπλευρες, έχει φτάσει σε αδιέξοδο που γίνεται εμφανές όταν η μονάκριβη κόρη τους, συνδετικός κρίκος των δύο, φεύγει για σπουδές. Την κρίσιμη ώρα, η Δώρα στη δουλειά της - είναι νοσηλεύτρια σε μεγάλο δημόσιο νοσοκομείο - γνωρίζεται με μια ηλικιωμένη γυναίκα, τη Σαπφώ. Όταν εκείνη πεθαίνει, της κληροδοτεί το εισιτήριο που θα της αλλάξει τη ζωή. Το ημερολόγιό της. Μέσα από τις σελίδες του η Δώρα ταξιδεύει στο παρελθόν, ζει την ιστορία της χώρας… πολέμους, λιμούς, ηρωικές στιγμές, εφιάλτες, επιτεύγματα.

Μέσα από το ημερολόγιο, γνωρίζει τι θα πει έρωτας και πόσος κόπος χρειάζεται για το «για πάντα». Το ημερολόγιο της Σαπφούς θα τη βοηθήσει να δει καθαρά τη ζωή της και να πάρει τις αποφάσεις που θα της επιτρέψουν να ζήσει πραγματικά... Το ημερολόγιο κι ο καθαρός, φρέσκος αέρας της Σκύρου.

Κι ενώ στην αρχή μοιάζει σαν να' ναι η ιστορία της Δώρας και του Γρηγόρη, στη συνέχεια στις σελίδες τού "Εκεί και πάντα αλλού" μπαίνει κι η ιστορία της Σαπφούς και του Ανδρέα, του Αχιλλέα και της Μάγδας, του Κωστή και της Μαρίας…

Το βιβλίο προλόγισε η δημοσιογράφος Μαίρη Καριωτάκη που μαζί με τη δημοσιογράφο Μαρία Παναγιωτοπούλου και τη συγγραφέα Μαρία Παπαγιάννη μίλησαν για τον έρωτα και τα όνειρα.

Η παρουσίαση έγινε στο cafe-bar "Ενοδία"

Στο μεταξύ, λίγες ώρες πριν την παρουσίαση οι τρεις κυρίες βρέθηκαν στο studio του Ράδιο 9,84 και συνομίλησαν για το πώς ο έρωτας γίνεται λογοτεχνία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News