Μαίρη Καριωτάκη

Αντώνης Διαμαντής: Το θέατρο είναι ο καθρέπτης της κοινωνίας μας

Τη «Φάρμα των Ζώων», το εμβληματικό αυτό και πάντα επίκαιρο μυθιστόρημα του Τζορτζ Όργουελ «ανεβάζει» η παιδική σκηνή του θεάτρου ΟΜΜΑ STUDIO σε θεατρική διασκευή και σκηνοθεσία του Αντώνη Διαμαντή.

Η Φάρμα των Ζώων είναι το προτελευταίο μυθιστόρημα του Τζορτζ Όργουελ (προηγείται 4 χρόνια του «1984» και κυκλοφόρησε το 1945). 

Σε μια φάρμα, τα ζώα επαναστατούν ενάντια στον άνθρωπο που τα καταδυναστεύει και καταφέρνουν να τον διώξουν μακριά εγκαθιδρύοντας ένα νέο καθεστώς, όπου όλα τα ζώα είναι ίσα. Τουλάχιστον στην αρχή. Γιατί καθώς το έργο ξετυλίγεται φαίνεται πως τελικά κάποια ζώα είναι πιο ίσα από τα άλλα…

«Μέσα από την παράσταση προσπαθούμε να "μάθουμε" στα παιδιά κάποιες έννοιες που στις μέρες μας είναι λίγο ..ξεχασμένες. Όπως η λέξη «επανάσταση» που στα σχολεία η λέξη παραπέμπει σε εθνικές επετείους.», είπε μεταξύ άλλων μιλώντας στο Ράδιο984 και τη Μαίρη Καριωτάκη ο σκηνοθέτης της παράστασης, Αντώνης Διαμαντής.

Μιλώντας για το έργο, ο κ. Διαμαντής ανέφερε πως ο ρόλος του θεάτρου είναι να δείχνει το δρόμο για τις μεγάλες ιδέες και τις αξίες της ζωής. «Το θέατρο είναι ο καθρέπτης της κοινωνίας μας», δήλωσε.

Η παράσταση είναι για παιδιά προσχολικής αλλά κ σχολικής ηλικίας, για όλες τις τάξεις του Δημοτικού και βεβαίως για όλους όσοι νιώθουν παιδιά. Θα υπάρχουν ειδικές τιμές για τρίτεκνους, πολύτεκνους και συλλόγους.Θεατρική Διασκευή - Σκηνοθεσία: Αντώνης Διαμαντής
Χορογραφίες : Ειρήνη Κουτσάκη
Σκηνικά Κουστούμια: Ομμα Στούντιο
Βοηθός Σκηνοθέτη: Ελένη Στρατακη
Τεχνικός Σκηνής: Ηλίας Σταρράς
Παραγωγή: Θέατρο ΟΜΜΑ ΣΤΟΥΝΤΙΟ
Παίζουν:
Μανώλης Ζερβάκης (Ναπολέων το γουρούνι)
Αντώνης Διαμαντής(Χιονόμπαλλας το γουρούνι )
Ειρήνη Κουτσάκη ( Μπόξερ το άλογο)
Ελένη Στρατάκη ( Βενιαμίν το γαιδούρι)
Βαγγέλης Μπουμπάκης( Σκουίλερ το γουρούνι)
Δέσποινα Σολακάκη (Πρόβατο)Πρώτη Παράσταση: ΚΥΡΙΑΚΗ, 26 / 9 / 2014 στο ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ (Αμμουδάρα -Ηράκλειο) 12 πμ. και κάθε Κυριακή 12 π μ.


Κρατήσεις θέσεων : 2810263659, 2810823813, 6945898204

Σχόλια