default-image

Παγκόσμια Ημέρα για την Αξιοπρεπή Εργασία

Απόψεις
Παγκόσμια Ημέρα για την Αξιοπρεπή Εργασία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παγκόσμια Ημέρα για την Αξιοπρεπή Εργασία σήμερα. Εννοείται ότι η μέρα στη χώρα μας περνάει στο ντούκου. Άλλωστε θα ήταν τρελή τρολιά να στήναμε πανηγύρια για το συγκεκριμένο θέμα σε μια στιγμή που οι Έλληνες εργαζόμενοι ματώνουν στους χώρους εργασίας.  

Αξιοπρεπή εργασία δεν το λες όταν, από φόβο μη και απολυθείς είσαι στο χώρο εργασίας σου άρρωστος. Σέρνεσαι πονεμένος αλλά ξέρεις πως αν πεις να φύγεις θα μετρήσει κατά σου κι εσύ θες μερικά ένσημα ακόμη για να βγεις στην σύνταξη.

 Δεν είναι αξιοπρεπής εργασία το να δουλεύεις 12 ώρες/ μέρα, να πληρώνεσαι πέντε κι οι υπόλοιπες  να θεωρούνται  …"δωρεά"  στην επιχείρηση. Αξιοπρεπής εργασία δεν είναι να κάνεις δουλειά τριών ανθρώπων και να αμείβεσαι για μισό.

Και να' χεις κι από πάνω έναν προϊστάμενο κάθαρμα να σ' εκμεταλλεύεται θεωρώντας πως είσαι μόνο για να ξύνεις πάτωμα..

Αξιοπρέπεια δεν είναι ν΄αναγκάζεσαι να «σκύβεις» μόνιμα για να περνάς απαρατήρητος μη και ξεσπάσει πάνω σου την κακή του νύχτα ο εργοδότης σου ή την μιζέρια και τα νεύρα που κουβαλάει από όταν γεννήθηκε..

Ή μήπως …Ναι. Τώρα βέβαια που το ξανασκέφτομαι, δεν θα' ταν και περίεργο να δούμε τίποτα ημερίδες, συνέδρια κι άλλα τέτοια, ένεκα της ημέρας.

 Άλλωστε, το' χουνε συνήθειο να μας κοροϊδεύουν μεσ' τα μούτρα όσοι μας κυβερνάνε..

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News