Μαρία Πετρούτσου

O Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν ξεχνά

Ο Έλληνας σούπερ σταρ αποδεικνύει με κάθε τρόπο ότι έχει πάρει σημαντικά μαθήματα ζωής...

Μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας ο Γιάννης Αντετοκούνμπο κάνει αυτό που αισθάνεται και που του έχει διδάξει η ίδια η ζωή. Στηρίζει ανθρώπους που βρίσκονται σε δύσκολη θέση, στερούμενοι τα αυτονόητα. Όπως άλλωστε και ο ίδιος , για αρκετά χρόνια της ζωής του.
Αποδεικνύει αν μην τι άλλο ότι δεν ξεχνά. Ποιος ήταν και πως περνούσε πριν βρεθεί στο δρόμο του το μπάσκετ και ανοίξει η πόρτα μιας άλλης ζωής.
Δεν ήταν ποτέ άπληστος. Πάντα κρατά χαμηλούς τόνους, με ήθος που δείχνει το ποιόν του καθώς θυμάται όλα εκείνα που τον έκαναν αυτό που είναι. Ξέρει να αναγνωρίζει και να είναι πολύ ταπεινός μέσα στο τεράστιο μέγεθος του! Ως άνθρωπος κυρίως και μετά ως αθλητής.
Χθες λοιπόν βρέθηκε με την οικογένεια του στην περιοχή που μεγάλωσε και δεν ξεχνά… Στα Σεπόλια. Για να προσφέρει εθελοντικά και να μοιράσει τρόφιμα σε συμπολίτες μας που το έχουν ανάγκη. Και η κίνηση αυτή δεν θα γινόταν γνωστή αν δεν εξέπληττε ευχάριστα μία κυρία που θέλησε να το καταγράψει στα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης… «Ο Γιάννης πριν λίγο μοίρασε κούτες τροφίμων στην εκκλησία του Αγίου Μελετίου. Απίστευτες ποσότητες και χωρίς να καλέσει καμία κάμερα. ΑΝΘΡΩΠΟΣ», ανέφερε με τη σχετική φωτό η κ. Κοζιονά και το θέμα πήρε τη δημοσιότητα του έπρεπε.
Όχι γιατί το είχε ανάγκη ο Γιάννης και η οικογένεια του αλλά γιατί το έχουμε περισσότερο ανάγκη ως κοινωνία. Για να ηχήσει το καμπανάκι σε όλους εκείνους που ζουν στο μικρόκοσμο τους χωρίς να ενδιαφέρονται τι γίνεται στη διπλανή πόρτα. Περισσότερο από ποτέ αυτές τις πολύ δύσκολες στιγμές επιβάλλεται να θυμόμαστε ότι υπάρχουν άνθρωποι που στερούνται τα βασικά και περιμένουν από τον κάθε «Γιάννη» να τους δώσει μία παράταση. Παράταση ζωής, παράταση στο όνειρο για κάτι καλύτερο!
Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι ήταν παρούσα και η σύζυγος με το παιδί του. Τι καλύτερο από το παράδειγμα ζωής που παίρνει ο μικρός Αντετοκούνμπο από την οικογένεια του. Γιατί μπορεί αυτός να μεγαλώνει σε ασύγκριτα καλύτερες συνθήκες απ΄ ότι ο μπαμπάς του, είναι βέβαιο όμως ότι τα διδάγματα που θα πάρει θα είναι αρκετά για να τον διατηρήσουν στον ίδιο δρόμο που βαδίζει ο σπουδαίος ΝΒΑer…

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια