Ζοφερή η κατάσταση στο κρητικό μπάσκετ!

Απόψεις
Ζοφερή η κατάσταση στο κρητικό μπάσκετ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετά την αποχώρηση του Ρεθύμνου από την Basket League ακολούθησε αυτή του Ηράκλειο ΟΑΑ από την Γ΄ Εθνική...

Οι εξελίξεις του περασμένου Σαββάτου και η απόφαση της Διοίκησης να προχωρήσει στην απόσυρση συμμετοχής της ομάδας μπάσκετ του Ηράκλειο ΟΑΑ από το πρωτάθλημα της Γ΄Εθνικής μπάσκετ μόνο θλίψη μπορεί να προκαλέσει για τη διαμορφωθείσα κατάσταση στο χώρο του αθλητισμού γενικότερα… Είναι αλήθεια πως η πανδημία του κορωνοϊού δεν μπορεί να αφήσει ανεπηρέαστο τον αθλητισμό της νέας περιόδου κάτι που αναμένεται, δυστυχώς, να επιβεβαιωθεί με το πέρασμα του χρόνου. Η πλειονότητα μπορεί να δει μπροστά της, τις εξελίξεις αφού είναι βέβαιο ότι τίποτα δεν θα θυμίζει τα πρωταθλήματα των προηγούμενων χρόνων σε όλο το φάσμα του αθλητισμού!

Το ασφυκτικό πλαίσιο μέσα στο οποίο καλούνται να λειτουργήσουν οι ομάδες και οι παράγοντες, συνυπολογίζοντας και τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί και τα οποία σε σημαντικό βαθμό θα διαφανούν τους επόμενους μήνες, δημιουργούν μία εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση για κάθε ομάδα που καλείται να υπερβάλει εαυτόν για να ανταποκριθεί…

Το κόστος συμμετοχής σε κάθε εθνική κατηγορία είναι αναλογικά από μόνο του υψηλό. Οι μετακινήσεις για τις ομάδες τις Κρήτης αρκετά κοστοβόρες. Τα έσοδα από υποστηρικτές και θεατές μηδαμινά έως μηδενικά. Η εξέλιξη της αγωνιστικής δράσης αβέβαιη … Γενικότερα, χωρίς καμία διάθεση κινδυνολογίας, η αγωνιστική δράση μοιάζει να είναι στον αέρα.

Ως εκ τούτου, μπορεί κανείς να κατανοήσει σε σημαντικό βαθμό την απόφαση της Διοίκησης του Ηράκλειο ΟΑΑ όπως άλλωστε και του Ρεθύμνου που προηγήθηκε αυτής. Δεν μπορεί όμως να μην υπάρχει πικρία για την ζοφερή κατάσταση που δεν αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας για το μέλλον του κρητικού μπάσκετ.

Υπενθυμίζουμε ότι το Ηράκλειο ΟΑΑ, η ομάδα με την μεγαλύτερη μπασκετική ιστορία στο Νομό, που είχε βρεθεί πριν μερικά χρόνια να διεκδικεί την άνοδο της στην Basket League μέσω wild card, στη συνέχεια είχε αποχωρήσει από την Β΄Εθνική (2018), αγωνιζόμενη τελικά στο τοπικό πρωτάθλημα. Η ιστορία επαναλαμβάνεται, προς θλίψη μίας μεγάλης μερίδας μπασκετικού κοινού!

Την ίδια ώρα οι Έφηβοι της ομάδας, δίνουν τα διαπιστευτήρια τους και αήττητοι κερδίζουν την πρόκριση τους στην τελική φάση της διοργάνωσης, δείχνοντας ότι κάτι κάλο γίνεται στα τμήματα υποδομής του ιστορικού Ομίλου!

Ας ελπίσουμε και ας ευχηθούμε κάποια στιγμή η κατάσταση να ανατραπεί προς το καλύτερο και να δούμε ξανά το κρητικό μπάσκετ εκεί που του αξίζει γιατί υπάρχουν παιδιά με ταλέντο και όραμα. Αρκεί λοιπόν να βρεθούν και οι όποιοι παράγοντες που θα ενισχύσουν το άθλημα και θα το βγάλουν από το τέλμα!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News