Αλλάζει η δομή του κρητικού μπάσκετ

Αθλητισμός
Αλλάζει η δομή του κρητικού μπάσκετ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ξανά χωρίς εκπρόσωπο στη μεγάλη κατηγορία, με την ιστορία να επαναλαμβάνεται...

Αρκετές διαφοροποιήσεις αναμένεται να έχουμε στα πρωταθλήματα Εθνικών κατηγοριών του μπάσκετ σε ότι αφορά στις κρητικές ομάδες, μετά τις εξελίξεις που έχουν να κάνουν με την ομάδα του Ρέθυμνο Cretan Kings αλλά και τις αποφάσεις της ΕΟΚ που προχώρησε σε επανεκτίμηση της κατάστασης αναφορικά με τον 1ο και τον 2ο όμιλο της Γ' Εθνικής και έτσι δίνει το εισιτήριο ανόδου στην Β΄Εθνική σε άλλες τέσσερις ομάδες μεταξύ των οποίων και ο ΑΟΚ Χανιά.

Υπενθυμίζουμε ότι από την πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκε η αναδιάρθρωση στον ΑΟΚ Χανιά αισθανόταν «αδικημένοι", αφού η επικύρωση της βαθμολογίας τον έφερνε στην 9η θέση, κι ενώ είχε αγώνα λιγότερο από ομάδες που κατετάγησαν σε παραπάνω θέσεις και με τις οποίες υπερτερούσε σε ενδεχόμενη ισοβαθμία.

Η ΕΟΚ γνωστοποίησε και τι πρόκειται να γίνει εφόσον το Ρέθυμνo Cretan Kings δεν λάβει μέρος στη νέα Basket League, σενάριο που μοιάζει την παρούσα χρονική στιγμή ως το επικρατέστερο. Όπως διευκρινίστηκε, ΚΑΕ που δεν θα δηλώσει συμμετοχή στο πρωτάθλημα, θα μπορεί να αγωνιστεί στην Β΄εθνική και όχι στην Α2. Αυτό σημαίνει πιθανή παρουσία τριών ομάδων της Κρήτης στη νέα Β΄Εθνική, δεδομένης και της παρουσίας του ΟΦΗ που παρέμεινε στην κατηγορία ως 7ος στον 1ο Όμιλο.

Σίγουρα, αν επιβεβαιωθούν τα όσα διαρρέουν μετά την παραίτηση του Κωστή Ζομπανάκη για αποχώρηση του Ρεθύμνου από τη μεγάλη κατηγορία, θα πρόκειται για μία τεράστια απώλεια για το κρητικό μπάσκετ, η δομή του οποίου θα αλλάξει σημαντικά τη νέα χρονιά.

Δυστυχώς η ιστορία φαίνεται να επαναλαμβάνεται. Όπως έγινε στο παρελθόν με το Ηράκλειο ΟΑΑ που επί σειρά ετών ήταν ο εκπρόσωπος της Κρήτης στην Α1 με μπροστάρη τον Μανώλη Παπακαλιάτη, η αποχώρηση του οποίου σήμανε και αλλαγή σελίδας για την ομάδα που φέτος θα αγωνιστεί στην Γ΄Εθνική του μπάσκετ όπως και ο Εργοτέλης. Έτσι και στο Ρέθυμνο η αποχώρηση του Ζομπανάκη από τα διοικητικά δρώμενα έρχεται να αλλάξει τις ισορροπίες…

Αν δεν υπάρξει λοιπόν συστράτευση παγκρήτιων δυνάμεων και στήριξη του όλου εγχειρήματος από φορείς και επιχειρηματίες, το ταβάνι για το κρητικό μπάσκετ μοιάζει περιορισμένο!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News