Χρειάζεται ψυχραιμία και στην αθλητική κοινότητα

Αθλητισμός
Χρειάζεται ψυχραιμία και στην αθλητική κοινότητα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η εξάπλωση του κορονοϊού επηρεάζει τις ομάδες που προσπαθούν να προφυλαχτούν…

Ο κορονοϊός λοιπόν έφτασε και στη χώρα μας, κάτι που ήταν θέμα χρόνου να συμβεί, και εκείνο που απαιτείται απ΄όλους μας είναι ψυχραιμία! Ας ακολουθήσουμε της οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και όλα θα πάνε καλύτερα!

Η αναστάτωση πάντως που έχει προκληθεί σε ολόκληρο τον πλανήτη δεν αφήνει ανεπηρέαστη και την αθλητική κοινότητα. Αίσθηση προκάλεσαν οι σημερινές εικόνες της αποστολής του Ολυμπιακού που κατά την άφιξη της στο Λονδίνο ήταν εφοδιασμένη με μάσκες… Ο γιατρός των ερυθρολεύκων έκρινε απαραίτητη την κίνηση αυτή για λόγους πρόληψης.

Με μάσκες και γάντια βρέθηκε σήμερα στο Μιλάνο η Λουντογκόρετς για τη ρεβάνς με την Ίντερ σε παιχνίδι κεκλεισμένων των θυρών… Εκτός γηπέδου έχουν τεθεί και οι δημοσιογράφοι υπό το φόβο εξάπλωσης του κορονοϊού.

Η Ιταλική Ομοσπονδία μπάσκετ προχώρησε στην αναβολή όλων των αγώνων για την επόμενη εβδομάδα με μεγάλες πόλεις να μοιάζουν με φαντάσματα. Σε ότι αφορά στο ποδόσφαιρο οι όποιοι αγώνες γίνουν, θα γίνουν χωρίς την παρουσία φιλάθλων.

Το Υπουργείο Υγείας της Λιθουανίας φοβάται την αποστολή της Αρμάνι Μιλάνο και ζήτησε να αναβληθεί το παιχνίδι με την Ζαλγκίρις Κάουνας για την Ευρωλίγκα ή τη διεξαγωγή του αγώνα χωρίς κόσμο.

Ανήσυχοι εμφανίζονται και οι παράγοντες της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής με υψηλόβαθμο στέλεχος της να τονίζει ότι είναι πιθανή η ακύρωση των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο κάτι που θα αποφασιστεί το Μάιο και ανάλογα με την εξέλιξη της πορείας του ιού.

Υπάρχει και το Euro 2020 το οποίο επίσης τίθεται εν αμφιβόλω υπό τις υπάρχουσες συνθήκες.

Η εξάπλωση του κορονοϊού λοιπόν δεν αφήνει ανεπηρέαστο το χώρο του αθλητισμού αφού η μαζική συνύπαρξη ανθρώπων αυξάνει τις πιθανότητες μετάδοσης του. Ας είμαστε λοιπόν προσεχτικοί, χωρίς πανικό και ακρότητες, συμβάλλοντας στην αντιμετώπιση του.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News