ΟΦΗ και Ρέθυμνο δείχνουν το δρόμο!

Απόψεις
ΟΦΗ και Ρέθυμνο δείχνουν το δρόμο!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έντονη κοινωνική δράση από τις μεγαλύτερες ομάδες στο νησί...

Εντυπωσιακή είναι η κοινωνική δράση που επιδεικνύουν δύο από τους βασικούς πυλώνες του αθλητισμού της Κρήτης. Ο ΟΦΗ στο ποδόσφαιρο και το Ρέθυμνο στο μπάσκετ, δείχνοντας έτσι το δρόμο που θα πρέπει να πορευτούν κι άλλες ομάδες, αποτελώντας ευχάριστα παραδείγματα προς μίμηση! Στις δύσκολες εποχές που διανύουμε τα δύο σωματεία επιλέγουν να στείλουν μηνύματα προσφοράς και αλληλεγγύης στην κοινωνία, συμμετέχοντας σε μία σειρά από δράσεις που εκπλήσσουν ευχάριστα.

Η αλήθεια είναι ότι αυτές τις Άγιες μέρες πολλές ομάδες από τον χώρο του αθλητισμού κινητοποιούνται όμως για τον ΟΦΗ και το Ρέθυμνο Cretan Kings, τέτοιες κινήσεις είναι πλέον εναρμονισμένες με τη φιλοσοφία τους και αυτό φαίνεται από τη συνεχή δραστηριοποίηση τους σε ότι αφορά στο κοινωνικό σύνολο.

Για παράδειγμα είδαμε σύσσωμη την ομάδα του ΟΦΗ, πριν λίγο καιρό, να κινητοποιείται έντονα σε ότι έχει να κάνει με την οδική ασφάλεια αφουγκραζόμενη την ανάγκη της κοινωνίας της Κρήτης που δυστυχώς έχει αρνητικό πρωταγωνιστικό ρόλο στα τροχαία δυστυχήματα στη χώρα μας.

Προπονητής, παίκτες και στελεχιακό δυναμικό δεν δίστασαν να βγουν στην παραλιακή λεωφόρο του Ηρακλείου στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα στους κρητικούς οδηγούς ενώ μόλις την περασμένη Παρασκευή εντυπωσίασαν οι πολυάριθμοι Αη Βασίληδες που κατέκλυσαν το Ειδικό Γυμνάσιο Ηρακλείου, μοιράζοντας δώρα και χαρά στα παιδιά! Στον ΟΦΗ ξέρουν ότι η αγαπημένη ομάδα χιλιάδων κρητικών μπορεί να εμπνεύσει σε θετική κατεύθυνση τα νέα παιδιά, δίνοντας τους παραδείγματα που έχει ανάγκη η νεολαία. Μπορεί να τους δείξει τον δρόμο προς τη σωστή κατεύθυνση...

Αναλόγως και το Ρέθυμνο, που είναι η πιο δραστήρια κοινωνικά ομάδα της Basket League. Από τις σχέσεις που έχει αναπτύξει με το ίδρυμα Ελπίδα μέχρι τα συσσίτια που διοργανώνει για κοινωνικά ευπαθείς ομάδες στο Ρέθυμνο. Στο τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι με τον Ιωνικό μαζεύτηκαν τρόφιμα αφού το σύνθημα «Βάλε καλάθι και εσύ μπορείς», βρήκε θερμή ανταπόκριση από τον κόσμο. Έτσι οι παίκτες με άλλους εθελοντές μοίρασαν τα τρόφιμα σε τέσσερα Ιδρύματα της πόλης, διευκολύνοντας το έργο τους αυτές τις ημέρες. Και βέβαια έχουν προηγηθεί πολλές άλλες δράσεις του Ρεθύμνου.

Και όταν μετά απ΄όλα αυτά βλέπεις να κινητοποιούνται και οι φίλαθλοι όπως έκαναν τόσο του Ρεθύμνου στο ματς με τον Ιωνικό όσο και του ΟΦΗ στο παιχνίδι με την ΑΕΚ, ε, τότε υπάρχει ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον! Καλές γιορτές!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News