Ο ελληνικός αθλητισμός έχει πολλά να περιμένει από τον Φραντζεσκάκη

Απόψεις
Ο ελληνικός αθλητισμός έχει πολλά να περιμένει από τον Φραντζεσκάκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έκλεισε μία εκπληκτική χρονιά για τον 19χρονο Χανιώτη σφυροβόλο…

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ντόχα ολοκληρώθηκε για την ελληνική αποστολή που η αλήθεια είναι ότι δεν πήρε όσα θα μπορούσε από τη διοργάνωση. Οι συνθήκες όμως ήταν εξαιρετικά δύσκολες για τους περισσότερους αθλητές αφού η μεγάλη αγωνιστική σεζόν χρειαζόταν ειδική αντιμετώπιση…

Aπό την παρουσία της Εθνικής μας ομάδας ιδιαίτερης μνείας αξίζει η εμφάνιση του πολλά υποσχόμενου Χανιώτη σφυροβόλου Χρήστου Φραντζεσκάκη, που αναμφίβολα είναι ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του κρητικού αθλητισμού. Ο 19χρονος πρωταθλητής του Ελ. Βενιζέλου έριξε τη σφύρα στα 72.96μ. στο Κατάρ, κλείνοντας την αυλαία σε μία εκπληκτική χρονιά! Μέσα σε ένα καλοκαίρι ο νεαρός πρωταθλητής, πέτυχε έξι Πανελλήνια ρεκόρ, ήταν ασημένιος στο Ευρωπαϊκό Κ20 και χρυσός στο Βαλκανικό Ανδρών! Επόμενος στόχος είναι οι Ολυμπιακοί του Τόκιο. Είναι βέβαιο ότι ο ελληνικός αθλητισμός έχει πολλά να περιμένει από αυτόν και το σημαντικό είναι ότι εκτός από παρόν υπάρχει και μέλλον…

Από κει και πέρα, η χώρα μας χάρη στη μοναδική Κατερίνα Στεφανίδη θα είναι για όγδοη φορά στον πίνακα των μεταλλίων ενός Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

Στα 21 του χρόνια ο Μίλτος Τεντόγλου αγωνίστηκε στον πρώτο τελικό της καριέρας του σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Με προσδοκίες διάκρισης συμμετείχε στον τελικό του επί κοντώ η Νικόλ Κυριακοπούλου, που ωστόσο έμεινε στην 13η θέση με 4,50 μ.

Ο Κώστας Δουβαλίδης πραγματοποίησε την καλύτερη παρουσία του σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και δείχνοντας πείσμα και επιμονή έφτασε στην 14η θέση του κόσμου, βελτιώνοντας παράλληλα στον προκριματικό το φετινό του ρεκόρ.

Συγκλονιστικές ήταν οι προσπάθειες των αθλητών μας που συμμετείχαν στα αγωνίσματα του δρόμου σε υψηλές θερμοκρασίες και μεταμεσονύκτιες ώρες. Ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ, η Αγγελική Μακρή, η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη,η Γκλόρια Πριβιλετζιο και η Αγγελική Μακρή αγωνίστηκαν με την ψυχή τους και πέτυχαν εξαιρετικά πλασαρίσματα ανάμεσα στους κορυφαίους του κόσμου, σε απάνθρωπες - όπως τις χαρακτήρισαν οι ίδιοι οι μετέχοντες - συνθήκες.

Μόνο θετικές μπορούν να χαρακτηριστούν οι παρουσίες των Χρυσούλας Αναγνωστοπούλου, Μιχάλη Αναστασάκη, Σταματίας Σκαρβέλη και Χρήστου Φραντζεσκάκη στα ριπτικά αγωνίσματα. Στο σύνολο τους είναι αθλητές και αθλήτριες που σε ένα χρόνο μπορούν να είναι στον τελικό των αγωνισμάτων τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Η Ραφαέλα Σπανουδάκη και η ηρακλειώτισσα Ειρήνη Βασιλείου εκπροσώπησαν τη χώρα μας στα υψηλού και ιδιαίτερα ανταγωνιστικά αγωνίσματα των δρόμων ταχύτητας. Αμφότερες περιορίστηκαν με συμμετοχή στον προκριματικό, όμως, με αρκετά καλές επιδόσεις.

Η χώρα μας ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο έδειξε πολύ καλά δείγματα. Η παλιά φουρνιά αθλητών παραμένει στην πρώτη γραμμή και είναι έτοιμη να παρουσιαστεί ανταγωνιστική στους Αγώνες της Ιαπωνίας, ενώ οι νεαρότεροι αθλητές είναι σίγουρο πως σε ένα χρόνο από τώρα θα έχουν περισσότερες εικόνες, περισσότερες ικανότητες και μεγαλύτερη επιθυμία για διάκριση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News