Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας: Ναι, μπορώ να το κάνω!

Απόψεις
Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας: Ναι, μπορώ να το κάνω!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

8 Μαρτίου, μια ημέρα αφιερωμένη σε όλες τις γυναίκες του κόσμου...

Σήμερα πλέον έχουμε την τιμητική μας, πέρα όμως από τα λουλούδια και τα δώρα το πιο σημαντικό είναι η ουσία του πράγματος, οι θυσίες, τα επιτεύγματα που έχουν κάνει γυναίκες όλου του κόσμου.

Έρχεται κάθε χρόνο για να θυμίσει τους αγώνες των γυναικών που τόλμησαν να διεκδικήσουν τα εργασιακά τους δικαιώματα, δίκαιες απολαβές και ανθρώπινες συνθήκες εργασίας. Για όλες εκείνες που ύψωσαν φωνή, προκειμένου να κυριαρχεί ο σεβασμός, η διαφορετικότητα, η αποφυγή της βίας και η αλληλεγγύη.

Έχουμε την ευλογία να χαρίζουμε ζωή, να φέρνουμε έναν καινούργιο άνθρωπο στον κόσμο,  να τον «κουβαλάμε» και να τον προστατεύουμε στην κοιλιά μας για εννέα ολόκληρους μήνες. Η ευαισθησία είναι ένα χαρακτηριστικό του δικού μας φύλλου. Απογοητευόμαστε, πληγωνόμαστε εύκολα, κλαίμε, τα βλέπουμε μαύρα και νιώθουμε ότι χάνουμε τον έλεγχο όμως στο τέλος, πατάμε γερά ξανά στα πόδια μας.

Μετά τις δύσκολες στιγμές , καταλαβαίνουμε τη δύναμη για τις επόμενες καταιγίδες που θα έρθουν. Πίσω από κάθε πετυχημένο άντρα βρίσκεται μια δυναμική γυναίκα, όπως λέει ο λαός.. Με λίγα λόγια, καταλαβαίνουμε πως οι περισσότεροι άντρες εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τις γυναίκες που υπάρχουν στη ζωή τους, είτε αυτή είναι η μητέρα τους, είτε η γυναίκα τους, ασχέτως αν δείχνουν πως δε μας υπολογίζουν και πολύ.

Μπορεί σήμερα να είναι Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, όμως να θυμάσαι ότι πρέπει να νιώθεις περήφανη για τον εαυτό σου, όπως και αν είσαι, με ότι και αν έχεις .

Στο κάτω κάτω… “Who run the world?”

Σήμερα , βγες με τις γυναίκες που ξέρεις κι αγαπάς, πιείτε στην υγεία σας και εκτιμήστε το δώρο που σας δόθηκε απλόχερα.

Χαρούμενη Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News