Μαρία Παυλάκη

Τα Χριστούγεννα είναι αγάπη...

Η εποχή των Χριστουγέννων, έχει το δικό της ξεχωριστό νόημα,  την δική του ξεχωριστή ομορφιά, εκείνο το άρωμα του έρωτα από τα ζευγάρια και εκείνη η μυρωδιά από τα παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα γλυκά της γιαγιάς.

 

Η αληθινή χαρά των Χριστουγέννων δεν έρχεται  κάνοντας όσα  περισσότερα πράγματα μπορούμε, ούτε βρίσκεται στην αγορά  δώρων. Όλα στην ζωή είναι απαραίτητα δεν διαφωνώ και τα δώρα και τα ταξίδια, όμως ας βρούμε την  αληθινή χαρά, στην απλή πράξη αγάπης.

 

 

Χριστούγεννα είναι διάθεση, η διάθεση να προσφέρεις αγάπη  και να μοιραστείς όμορφες στιγμές. Συνήθως τα  Χριστούγεννα περνάμε τον περισσότερο χρόνο με τους αγαπημένους μας. Φτιάχνουμε αναμνήσεις, στολίζουμε την καρδιά και τα σπίτια μας, εκτιμάμε ενδεχομένως όσα έχουμε και τα θεωρούμε δεδομένα. Τα Χριστούγεννα κάνουν τον κόσμο λίγο πιο χαρούμενο, γιατί έχουμε ανάγκη οι άνθρωποι από χαρά και από φως στη ζωή μας.

Όμως  υπάρχει και η άλλη πλευρά της γιορτινής ατμόσφαιρας  . Ρίχνοντας μια ματιά γύρω μας θα διαπιστώσουμε ότι   κάποιοι δεν μπορούν να νιώσουν θαλπωρή και ζεστασιά. Κάποιοι χρειάζονται πράγματα που δεν έχουν, χρειάζονται τους  ανθρώπους που δεν έχουν, έχοντας μόνο   κάποιες  πληγές  στην ψυχή τους που κάθε λαμπάκι  την κάνει να πονάει περισσότερο.

 

Τα Χριστούγεννα είναι μια αναγκαιότητα. Πρέπει να είναι τουλάχιστον μία ημέρα του έτους, για να μας θυμίζει, ότι είμαστε εδώ για κάτι άλλο, εκτός από τον εαυτό μας . Ανοίξτε την καρδιά και την αγκαλιά σας , φορέστε  το πιο λαμπερό σας χαμόγελο και απελευθερώστε τα συναισθήματα σας. Να αγκαλιαστείτε, να γιορτάσετε και να είστε ευγνώμονες  για αυτά που έχετε.   Να περνάτε τις ημέρες, τις ώρες, τα λεπτά με όσους αγαπάτε και σας αγαπούν και να κάνετε όνειρα γεμάτα  λάμψη σαν  χρυσόσκονη των στολιδιών. Καλά Χριστούγεννα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια