Μαρία Ελένη Νικηφόρου

Φαντάσου εξήντα 40χρονους Κρητικούς να πεθαίνουν, χωρίς λόγο, σε ένα χρόνο!

Απλώς από κάποιες δικές τους - κυρίως - λανθασμένες αποφάσεις

2019: 60 νεκροί στους δρόμους της Κρήτης. Ο αριθμός των θυμάτων είναι γνωστός. Αυτό που, ενδεχομένως, δεν έχουμε κατανοήσει, είναι η ηλικία τους...

Μιλούσα με μια φίλη και λέγαμε για τα παιδιά στο Ρέθυμνο που «έφυγαν» μετά από τροχαίο δυστύχημα. «Παιδιά», καλά το λέω, αφού η ηλικία κάποιων δεν ξεπερνούσε τα 30 έτη.

Αυτό με παρακίνησε να βρω τις ηλικίες των ανθρώπων που δεν είναι πια κοντά μας, λόγω τροχαίου: 3 18χρονοι, 1 19χρονος, 10 άνθρωποι από 20 μέχρι 25 και άλλοι 10 από 26 μέχρι 30... Συνολικά, 33 άνθρωποι που δεν πρόλαβαν να ξεπεράσουν τα 40 χρόνια της ζωής τους. Δηλαδή, περισσότεροι από τους μισούς νεκρούς στην άσφαλτο...

Αυτό καταδεικνύει, ένα παραπάνω, και ο μέσος όρος των ηλικιών των θυμάτων, αφού, αν τον υπολογίσεις, θα δεις πως είναι τα 40 έτη!

Όχι ότι έχει κάποια σημασία, αφού πόσοι άλλοι δεν ήταν στα 50 και τα 60 τους και άφησαν πίσω τις οικογένειές τους; Όμως, 40 έτη; Φαντάσου, δηλαδή, 60 ανθρώπους στην Κρήτη να πεθαίνουν στα 40 τους, χωρίς λόγο, χωρίς να είναι ασθενείς, απλώς από κάποιες δικές τους - κυρίως - λανθασμένες αποφάσεις. Αλλά, μη φανταστείς, τίποτα σοβαρές αποφάσεις, εδώ μιλάμε για αποφάσεις καθημερινές, που παίρνουμε σε δευτερόλεπτα!

Γι' αυτό, αν οδηγείς, κάτσε και σκέψου το αντίκτυπο που μπορεί να έχει σε εσένα και σε όσους αγαπάς η ζώνη που δε φόρεσες, το κράνος που δεν έβαλες, το γκάζι που πάτησες λίγο παραπάνω, η προσπέραση που δεν υπολόγισες σωστά, το μήνυμα που διάβασες ενώ οδηγούσες, η απόφασή σου να πιάσεις το τιμόνι ενώ ήσουν «πτώμα» από τη δουλειά, ή μετά από ξενύχτι και ποτά με τους φίλους σου... Να, για τέτοιες αποφάσεις μιλάμε. Γι' αυτό, κάτσε και σκέψου και, σίγουρα, σε ένα χρόνο, σε δύο, πάλι εδώ θα είσαι, να διαβάζεις κάτι άλλο, πιο χαρούμενο, αυτή τη φορά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια