default-image

Είναι αρκετό ένα γιατί;

Απόψεις
Είναι αρκετό ένα γιατί;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ευθύνη σε αυτούς που κυβερνούν είναι τεράστια

Είναι αρκετό ένα γιατί; Είναι αρκετή η λήψη μέτρων, ενώ ήδη θρηνούμε; Είναι αρκετά τα δάκρυα για να απαλύνουν τον πόνο ενός ολόκληρου έθνους; Η ευθύνη σε αυτούς που κυβερνούν είναι τεράστια. Δεν είναι απάντηση η μετατόπιση των ευθυνών στους προηγούμενους, λες και τα τελευταία σχεδόν τέσσερα χρόνια αυτοί δε διαχειρίστηκαν καμία εξουσία. 57 άνθρωποι νεκροί, 57 οικογένειες στο πένθος και τον θρήνο και 11 σχεδόν εκατομμύρια πολίτες προσπαθούν να κατανοήσουν γιατί επέτρεψαν να χαθούν ανθρώπινες ζωές. Άραγε όταν τοποθετούνται δημόσια, συνειδητοποιούν αυτά που λένε μόνο στη σκέψη ότι τα ακούν οι γονείς που έχασαν τα παιδιά τους; Ο λαός λέει συχνά-πυκνά τη φράση “ήταν η κακιά η ώρα”. Η νεολαία μας μετέτρεψε αυτήν τη φράση στο “ήταν η κακιά η χώρα”. Για πόσο ακόμα αυτοί που κυβερνούν δε θα κάνουν τίποτα για να διασώσουν την αξιοπιστία αυτής της πολιτείας με τη λαμπρή ιστορία; Πρόεδρε είναι αρκετό ένα συγνώμη; Κύριοι και κυρίες του πολιτικού συστήματος αρκεί μια πολιτική αντιπαράθεση; Όλες αυτές τις μέρες ζούμε τον πόνο, τον θρήνο, την οργή, τον θυμό για το αυτονόητο. Ναι, στην Ελλάδα του 2023 ένας λάθος χειρισμός στο κλειδί που καθορίζει τις ράγες μπορεί να φέρει μετωπική σύγκρουση. Μπορεί να φέρει όλεθρο και οδύνη, αλλά κυρίως μπορεί να φέρει ανασφάλεια για την ίδια μας την καθημερινότητα. Το πιο τραγικό είναι ότι ορισμένοι και εδώ στην Κρήτη, έχοντας χύσει τα “κροκοδείλια δάκρυα”, συνεχίζουν τις προεκλογικές φιέστες μιας και δεν ξεχνούν ότι έρχονται εκλογές. Κανείς δεν έχει δικαίωμα να εργαλειοποιεί νέα παιδιά στη σκιά μάλιστα μιας εθνικής τραγωδίας για να κερδίσει ψηφαλάκια.

Η ώρα της κρίσης πλησιάζει. Όποια κι αν είναι η τιμωρία που επιβάλλει η δύναμη της λαϊκής ετυμηγορίας, σίγουρα δε φέρνει πίσω αυτά τα νέα παιδιά. Όμως, εδώ υπάρχει ένα ουσιαστικό επιστέγασμα, που έχει να κάνει με τις επιλογές μας που πολλές φορές μας κάνουν συνένοχους σε τραγικά περιστατικά.

Οι γονείς, οι συγγενείς, οι φίλοι και μαζί τους ένα ολόκληρο έθνος πρέπει να νιώσουν ασφάλεια και κυρίως δικαίωση, όσο μπορεί αυτή να απαλύνει τον πόνο των οικογενειών. Ζητούμενο, κύριοι της εξουσίας, δεν είναι οι κάλπες. Ζητούμενο είναι η αξιοπιστία και κυρίως η ίδια η Δημοκρατία και τέσσερα σχεδόν χρόνια αποδείξατε ότι είστε κατώτεροι των περιστάσεων. Τώρα ήρθε η ώρα του λαού με τη διαφορά ότι αυτήν τη φορά όλοι πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας αυτά τα νέα παιδιά που χάθηκαν τόσο άδικα. Ποτέ ξανά αίμα, αλλά και ποτέ ξανά κυβερνώντες που απλά επιχειρούν να κρυφτούν πίσω από λόγια του “αέρα”. Τώρα σιωπή και σεβασμός .Είναι αρκετό ένα γιατί;

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News