Το θέμα είναι... “τι κάνω για να σου κόψω τη φόρα;”

Απόψεις
Το θέμα είναι... “τι κάνω για να σου κόψω τη φόρα;”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Να γελάσω, να κλάψω, να τα σπάσω ή πολύ απλά να γίνω και εγώ μέρος αυτής της παράνοιας;

Όταν η πολιτική αποκτά γραφικότητα μάλλον χάνει και την πραγματική της ουσία. Ο υπουργός Υγείας, μετά τη φωτογραφία του Μπισμπίκη που κάπνιζε στο κέντρο που τραγουδάει η αγαπημένη του, θυμήθηκε ότι στη χώρα εφαρμόζεται ο αντικαπνιστικός νόμος. Αλήθεια, ποιος αντικαπνιστικός νόμος; Θυμάμαι τη δήλωση Μητσοτάκη όταν ανακοινώθηκε την τελευταία φορά η εφαρμογή του για αυστηρότητα σε ό,τι αφορά τον αντικαπνιστικό και πρόστιμα, αλλά μετά... σιγή ασυρμάτου. Βρε Θανάση, είναι τουλάχιστον υποτιμητικό για την ίδια τη νοημοσύνη μας να πιστεύεις ότι μπορεί να κερδίσεις πόντους επειδή τα έβαλες με τον Μπισμπίκη... Αλήθεια την κ. Μαρία που κάπνιζε δίπλα δεν την είδες; Τον Μπάμπη τον φορτηγατζή παραπάνω κάνεις πως δεν τον είδες και τον καπνό πάνω από τις πόλεις τον “βάφτισες”... ομίχλη.

Δεν είμαι πολιτικός και ούτε θέλω να γίνω, αλλά αυτή δεν είναι τακτική για να εφαρμόσεις νόμο που ουσιαστικά ποτέ δεν εφαρμόστηκε. Απλά ήξερες το επικοινωνιακό, πως αυτό θα ανακυκλωθεί από όλους τους τηλε-αναλυτές, όπως έγινε και με τον Πολάκη, και θα γίνει παιχνιδάκι.

Αυτό που διαχρονικά με θυμώνει σε αυτή τη χώρα είναι πως αυτοί που αποφασίζουν μας θεωρούν και χάπατα, έτοιμα να καταπιούμε ό,τι μας πασάρουν. Ο άλλος πήρε τον γιο του για να πάει για ψώνια και ως διά μαγείας όλα τα κανάλια εκεί. Η άλλη από την αντιπολίτευση τραγούδησε στην Ερμού και πήραν “φωτιά” και οι συνεντεύξεις πολιτικών στις gossip εκπομπές για να μας πουν πως και αυτοί μαγειρεύουν και καθαρίζουν, διαβάζουν παραμύθια στα παιδιά τους και πίνουν ρετσίνα με φτωχομεζέ σε κανένα καπηλειό στο Κερατσίνι... Και εκεί στο βάθος οι πορωμένοι “γαλάζιοι”, “ροζ” και “πράσινοι” ψηφοφόροι αλλά και στελέχη τού “τίποτα” γεμίζουν τα social media με τις αναλύσεις τους και από κάτω γίνεται του πανηγυριού.

Άντε, όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές θα πάνε να τραγουδήσουν και τα “Καγκέλια” για να στείλουν την υπομονή μας στα κάγκελα. Η άλλη πάλι βγήκε στην εκπομπούλα της και είπε κλαίγοντας πως δεν έχει σύντροφο και πως την τρομάζει η μοναξιά.

Αλήθεια, δεν ξέρω... Να γελάσω, να κλάψω, να τα σπάσω ή πολύ απλά να γίνω και εγώ μέρος αυτής της παράνοιας; Όσο λοιπόν ανάμεσά μας υπάρχουν οι συγκεκριμένοι πολιτικοί, οι συγκεκριμένοι τηλεαστέρες, μάλλον η Ελλαδίτσα θα πάει από μόνη της να κρεμαστεί... Αλήθεια, πόσο να αντέξει και αυτή;

Ρε, έρχεται το 2023 και οι κάλπες θα φέρουν νέο ντελίριο υπερβολής. Όσο την πολιτική την καθορίζει ένας Μπισμπίκης, τότε, υπουργέ, μάλλον κάνεις λάθος στον τρόπο που οραματίζεσαι... Και ξέρεις κάτι; Αυτό το λάθος το πληρώνω εγώ... Το θέμα είναι... “τι κάνω για να σου κόψω τη φόρα;”.

(φωτογραφία αρχείου Intime)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News