Καλά ξέτελα... που λέμε και στην Κρήτη

Απόψεις
Καλά ξέτελα... που λέμε και στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η απληστία της εξουσίας διαχρονικά έδινε χτυπήματα κάτω από τη ζώνη στην αξιοπιστία της ίδιας της χώρας μας

Η υπόθεση Καϊλή για μία ακόμα φορά φέρνει στο προσκήνιο τον λεγόμενο “κακό εαυτό” της Ελλάδας, που φιγουράρει στις πρώτες θέσεις των διεθνών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης για μια υπόθεση ευρωπαϊκής διαφθοράς. Βέβαια το έργο θα το πάμε μέχρι τέλους όσον αφορά την καταγραφή της επικαιρότητας...

Η απληστία της εξουσίας διαχρονικά έδινε χτυπήματα κάτω από τη ζώνη στην αξιοπιστία της ίδιας της χώρας μας. Και δεν αναφέρομαι μόνο στην υπόθεση με την Εύα Καϊλή, αλλά και σε πολλές άλλες υποθέσεις που έχουν απασχολήσει κατά καιρούς την ελληνική πολιτική πραγματικότητα και όχι μόνο.

Δυστυχώς, για τα... μάτια της ωραίας Εύας “χορεύει” όλη η Ευρώπη, με το πολιτικό σύστημα της χώρας απλά να εκτίθεται για μία ακόμα φορά...

Επίσης, τι ακούσαμε από τον Ανδρουλάκη; Ότι η σχέση του με την Καϊλή δεν ήταν καλή, αλλά και μια προσπάθεια μετατόπισης των ευθυνών.

Πρώτο λάθος. Ένας αρχηγός κόμματος, και μάλιστα νέος σε ηλικία, πρέπει να τηρήσει και να υπηρετήσει τη λογική του καλού καπετάνιου. Δηλαδή, να μπει μπροστά όχι για να δικαιολογηθεί, αλλά για να θωρακίσει την αξιοπιστία του κόμματός του απέναντι στους πολίτες. Κανείς δεν αμφισβητεί πως το ΠΑΣΟΚ των μεγάλων προσδοκιών δέχεται ένα καίριο πλήγμα μια “ανάσα” από τις εκλογές... Στο εσωτερικό του, μάλιστα, άρχισαν τα όργανα να... “βαρούν” κυρίως στο επίπεδο... ποιοι δεν είχαν καλή σχέση με την Εύα. Η λογική της κακιάς γειτόνισσας ξύπνησε για μια ακόμα φορά στο ιστορικό ΠΑΣΟΚ και σε αυτό το παιχνίδι έχει παρασυρθεί και ο ίδιος ο αρχηγός του. Άλλωστε ο λαός το λέει διαχρονικά, και κυρίως ξεκάθαρα, πως “ο καλός ο καπετάνιος στη φουρτούνα φαίνεται”.

Λύση δεν είναι να πετάξουν στη θάλασσα τον κακό μούτσο που η ίδια η ηγεσία τoν επέλεξε, αλλά να θωρακίσουν την αξιοπιστία του πλοίου που έπεσε σε τρικυμία. Οι χειρισμοί Ανδρουλάκη, ως πρώτα δείγματα γραφής, απλά εκθέτουν και απογοητεύουν...

Αφού λοιπόν, Νίκο, δεν ήταν καλή η σχέση σου με την Εύα, αφού θεωρείς ότι λειτουργούσε υπόγεια, γιατί περίμενες μια υπόθεση διαφθοράς για να κινηθείς; Ξέρω πως απάντηση δε θα λάβω ποτέ, όμως σε ένα κόμμα όπως το ΠΑΣΟΚ, με αυτή την ιστορία, θα έπρεπε η ηγεσία να είναι πιο θαρραλέα, μιας και θέλει να λανσάρει αυτό το νέο προφίλ της ανανέωσης.

Οι πρώτοι χειρισμοί του αρχηγού του κόμματος απογοήτευσαν και την ίδια ώρα η υπόθεση στην Ευρώπη κάνει πάλι την Ελλάδα την εύκολη λεία στη σκληρή τηλεοπτική - και όχι μόνο - πραγματικότητα. Βεβαίως οι δικαστικές Αρχές είναι αυτές που θα αποφανθούν, όμως όταν κοπάσει ο θόρυβος εκεί στο ΠΑΣΟΚ θα κάνουν το... ταμείο και μάλλον το αποτέλεσμα δε θα ικανοποιήσει. Αντί λοιπόν να εξαπολύουν βολές και να αποτινάζουν τις ευθύνες, ας λειτουργήσουν ως ηγεσία ολκής για να σώσουν τη δυναμική και τον λόγο της παράταξης. Δυστυχώς οι μέχρι τώρα χειρισμοί κάνουν την ηγεσία κατώτερη των περιστάσεων - άποψή μου που είναι και άποψη πολλών. Καλά ξέτελα... που λέμε και στην Κρήτη!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News