Σας επιστρέφουμε λοιπόν την «αισθητική» του ρατσισμού

Απόψεις
Σας επιστρέφουμε λοιπόν την «αισθητική» του ρατσισμού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καμία ανοχή στον ρατσισμό και κυρίως καμιά ανοχή στην ηλιθιότητα

Και ξαφνικά ζούμε στη «λογική της ρίγας» στα ρούχα αλλά κυρίως στη «λογική» της «αισθητικής» που κάποιοι τη χρησιμοποιούν ως εργαλείο για να λειτουργήσουν και να τοποθετηθούν ρατσιστικά. Το σχόλιο και το βιντεάκι με την κοπέλα που «ανέβασε» ένας τυπάκος στα social media, με τον οποίο ξαφνικά ασχολήθηκε μαζί του όλη η Ελλάδα, αποτυπώνει και την καφρίλα της ίδιας της κοινωνίας και κυρίως των αθηναϊκών media, τα οποία βγήκαν πάλι «στα χαρακώματα» ξεχνώντας κάποιοι τις δικές τους πρακτικές κατά το πρόσφατο και πιο μακρινό παρελθόν. Δηλαδή, όλοι μα όλοι ασχολήθηκαν με ένα τύπο που έκανε μια άκρως ρατσιστική πράξη και την ίδια ώρα στήθηκαν πάλι τα λαϊκά δικαστήρια.

Άραγε, κυρίες και κύριοι των media, πόσες φορές στήσατε δικαστήρια περί αισθητικής με ανάλογες - λιγότερο ίσως κραυγαλέες - τοποθετήσεις που έβαζαν στο στόχαστρο ανθρώπινες ψυχές; Τελικά πόση υποκρισία μπορεί να χωρέσει σε αυτή τη χώρα και πόσες ώρες ακόμα θα καταναλωθούν στον τηλεοπτικό αέρα για να δικάσουν ανθρώπους;

Ο τυπάκος είναι εξαιρετικά επικίνδυνος με αυτό το ρατσιστικό ντελίριο. Όμως επικίνδυνοι είναι και αυτοί που του έδωσαν χώρο και χρόνο για να εκφραστεί. Καμία ανοχή στον ρατσισμό και κυρίως καμιά ανοχή στην ηλιθιότητα!

Την ίδια ώρα και η κοινωνία μας ακολουθεί κατά γράμμα... Είναι όλες αυτές οι κυρίες και όλοι οι κύριοι με τα - και καλά - αστικά χαρακτηριστικά, που κάθε φορά που εκφράζουν την άποψη για δήθεν προσβολή της αισθητικής τους υποπίπτουν σε ένα ρατσιστικό ατόπημα που, αν το αναλύσεις, θα δεις πως καταλήγει σε ένα ρατσιστικό ντελίριο.

Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που χωρίζουν τις πόλεις από τα χωριά, τον αστό και τον χωριάτη, τον χοντρό και τον αδύνατο. Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που κατακρίνουν το ντύσιμο, το χρώμα, την επιλογή και τη διαφορετικότητα. Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που από θέσεις ασφαλείας, επειδή έτσι βολεύονται, κατακεραυνώνουν τους πάντες και τα πάντα. Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που ακούν έντεχνη μουσική και χαρακτηρίζουν λαϊκούς τούς υπόλοιπους.

Άραγε πόσο ακόμα θα ακούμε το παραμυθάκι τους, αλλά κυρίως τι είναι αυτό που μεταδίδουν στα ίδια τα παιδιά τους; Το πιο τραγικό σε αυτή την κατηγορία των πολιτών είναι ότι αυτοί οι άνθρωποι, «βαφτίζοντας» τα πάντα «αισθητική», δεν έχουν καν τη γνώση να κατανοήσουν την ουσία του ρατσισμού: αυτό το δηλητήριο που φωλιάζει στην καρδιά τους και την ψυχή τους... και όποιον πάρει ο χάρος.

Μα, ρε μάγκες, ποιος είναι αυτός που θα ορίσει την αισθητική, την εικόνα, την ίδια την ψυχοσύνθεση των ανθρώπων; Επειδή λοιπόν οι τοξικές σκέψεις και απόψεις περί αισθητικής είναι η κρυψώνα σας στο ντελίριο του ρατσισμού, σας αφήνουμε στον σκοταδισμό σας και σας λέμε φτάνει πια!

Ο νεαρός διαπόμπευσε την κοπέλα στην Αθήνα και μετά μπήκε και στη διαδικασία να συνεχίζει τον χλευασμό του. Ξέρετε πόσοι από αυτούς είναι ανάμεσά μας κρύβοντας όχι τόσο καλά όπως πιστεύουν τον σκοταδισμό τους; Είναι όλοι αυτοί που «βαφτίζουν»... αισθητική το να τρώνε σούσι, να πίνουν τσάι και να διαβάζουν μεγάλους στοχαστές. Απλά γελάω... γιατί πιστεύουν ότι είναι και ξεχωριστοί. Σας επιστρέφουμε λοιπόν την «αισθητική» του ρατσισμού...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News