Φως και αλήθειες, κι ας μην έχουμε όλοι την ίδια αισθητική…

Απόψεις
Φως και αλήθειες, κι ας μην έχουμε όλοι την ίδια αισθητική…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα social media πλέον για πολλούς αποτελούν τον ίδιο τους τον καθρέφτη

Έχουμε χάσει την ουσιαστική επαφή και θα τολμήσω να αναφέρω ότι σε αυτό δεν έχει απόλυτη ευθύνη η καραντίνα. Όσο η κοινωνία προχωρά, οι άνθρωποι φαίνεται να μπαίνουν στο καβούκι τους και να μην τολμούν να πουν αυτό που νιώθουν χωρίς φόβο και, κυρίως, με πάθος! Ναι, μας έχει λείψει το πάθος, μας έχει λείψει η ειλικρίνεια, και επίσης μας έχει λείψει η ουσιαστική επικοινωνία...

Άραγε γιατί είναι τόσο δύσκολο να μην μπορούμε να πούμε πρόσωπο με πρόσωπο αυτό που μας ενοχλεί έτσι ώστε να αποφύγουμε και τη λογική του... “πυροτεχνήματος”; Δυστυχώς τα social media ενισχύουν αυτή την εικονική πραγματικότητα και κυρίως δεν τολμούμε ούτε και εκεί να γράψουμε την αλήθεια μας.

Υπάρχουν και αυτοί που όλη την ημέρα, αλλά και τη νύχτα, μας αναφέρουν το τι ζουν στην καθημερινότητά τους, λες και όλοι οι υπόλοιποι βρισκόμαστε σε παράλληλο σύμπαν. Μου έρχεται στο μυαλό το μπαράζ αναρτήσεων από κυρία των social media που αρέσκεται να... βάζει μπροστά την καταστροφή από τους σεισμούς και παράλληλα να φωτογραφίζεται αποτυπώνοντας τον προβληματισμό της. Αυτό που εμένα με προβληματίζει είναι πως όλοι αυτοί οι άνθρωποι που ακολουθούν αυτή τη λογική απλά γελοιοποιούνται... Ναι, καλά διαβάσατε, γελοιοποιούνται, γιατί πολύ απλά ο... θόρυβος είναι αυτό που τους εκφράζει και όχι η ουσία.

Πώς μπορείς να ζεις μια δύσκολη καθημερινότητα και κάθε πέντε λεπτά να μας ενημερώνεις για αυτήν; Έχω στο μυαλό μου συγκεκριμένα πρόσωπα, που όμως αποτελούν τη μεγάλη πλειοψηφία της μοιρολατρίας του Facebook και κυρίως της μιζέριας. Επίσης, όταν υπάρχει ανθρώπινος πόνος, δεν είναι όλα πολιτική, αλλά ούτε και διαδικτυακό δικαστήριο.

Μας κούρασαν όλοι αυτοί... Ναι, πολύ απλά έχουν γίνει γραφικοί, και αυτό αποτυπώνεται και στη διαδραστικότητα. Παράλληλα έρχονται και οι θεσμικοί, που προσπαθούν ό,τι κάνουν να το αποτυπώνουν με φωτογραφίες και βίντεο. Αυτό όμως που κατά την ταπεινή μου γνώμη είναι πιο σοβαρό αφορά στη λογική ότι δεν κατανοούν οι ίδιοι οι χρήστες αυτή τη γραφικότητα και παράλληλα υποβαθμίζουν την ίδια μας τη νοημοσύνη.

Τα social media πλέον για πολλούς αποτελούν τον ίδιο τους τον καθρέφτη: τα σοβαρά τραγούδια που ανεβάζουν, τα άπαντα των σπουδαίων και παράλληλα η κατακεραύνωση των αναρτήσεων στις οποίες δε συμφωνούν... Μάλιστα, πολλοί από αυτούς επικαλούνται και την έλλειψη αισθητικής που έχουν όλοι εκείνοι που δεν επιβραβεύουν με likes τις αναρτήσεις τους. Λοιπόν, για να μπει ένα τέλος, οι δεύτερες σκέψεις είναι αυτές που δηλητηριάζουν το μυαλό και μας οδηγούν σε σκοτεινά μονοπάτια. Επιτέλους φως και αλήθειες και ας μην έχουμε όλοι τη δική σας αισθητική..!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News