Μάνος Δασκαλάκης

Την ελπίδα δεν μπορεί να την εμποδίσει κανείς!

Ο κόσμος έχει ήδη αλλάξει και θα αλλάξει ακόμα περισσότερο, με την ευχή αυτό που θα μείνει να είναι η ανθρωπιά

Τελικά έχει αλλάξει η ζωή μας ριζικά και αυτό είναι πλέον νέο δεδομένο στην καθημερινότητά μας.

Δικαίως οι πολίτες αναζητούν την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο, μιας και η δοκιμασία της πανδημίας εξακολουθεί να μας κρατά συγκρατημένους σε πολύ απλά πράγματα. Ναι, η ελπίδα είναι ζητούμενο και αυτό πρέπει να το κατανοήσουμε όλοι. Χωρίς βαρύγδουπες αναφορές και αναλύσεις, αλλά στην ουσία των πραγμάτων αυτό που πρέπει να προωθηθεί είναι ότι όλοι μαζί μπορούμε να καταφέρουμε πολλά. Δυστυχώς, αναμεσά μας υπάρχουν και εκείνοι που θέλουν να χωρίσουν την κοινωνία σε δύο στρατόπεδα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την κοινωνική συνοχή και ηρεμία. Δεν είναι όλα αριθμοί, δεν είναι όλα ειδήσεις και κυρίως δεν είναι όλα λογική ισοπέδωσης.

Παρακολουθώ στενά τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται στην ανθρωπότητα και αυτό που έρχεται στην επιφάνεια είναι ένα ουσιαστικό στοίχημα που κανείς δεν μπορεί να εμποδίσει το κέρδος του. Ποιο είναι αυτό το στοίχημα;

Μα, να αφήσουμε πίσω αυτή τη δοκιμασία και να θωρακίσουμε ουσιαστικά την παγκόσμια κοινωνία στο να μπορεί να ανταποκριθεί πιο ουσιαστικά, δραστικά αλλά και αποτελεσματικά στις μελλοντικές δύσκολες προκλήσεις.

Αυτό που έχουμε χρέος κι εμείς οι δημοσιογράφοι είναι να μπορέσουμε να αξιολογούμε σωστά την είδηση, να μελετάμε με ρεαλισμό τους αριθμούς και την ίδια ώρα να μεταφέρουμε αυτή την ελπίδα, που όμως θα βασίζεται σε αληθινά δεδομένα. Ναι, ρε παιδιά, είναι ζητούμενο η ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο, μακριά από ισοπεδωτικές λογικές, αλλά με σοβαρότητα να καταφέρουμε να νικήσουμε. Και μπορούμε να νικήσουμε, είμαι σίγουρος!

Ας αφήσουμε λοιπόν στην άκρη αυτή την κατηγορία των ειδικών, και όχι μόνο, που μας έχουν γεμίσει με αναλύσεις τρόμου με ένα και μόνο στόχο, την προβολή, και ας ενωθούμε για να κάνουμε όλοι μαζί το άλμα για έξοδο από τη δοκιμασία.

Ο κόσμος έχει ήδη αλλάξει και θα αλλάξει ακόμα περισσότερο, με την ευχή αυτό που θα μείνει να είναι η ανθρωπιά. Η ανθρωπιά που κάποιοι προσπαθούν να την αρπάξουν μέσα από την παραποίηση της ίδιας της πραγματικότητας. Ως πολίτης αυτού του κόσμου αναζητώ την ελπίδα και, για να είμαι ειλικρινής, είμαι και αισιόδοξος.

Σίγουρα δε βρισκόμαστε στο περυσινό σκοτάδι, μιας και η ίδια η ιστορία και ο χρόνος μάς έχουν κάνει όλους πιο σοφούς. Η επιστήμη μπορεί να κάνει τη διαφορά, φτάνει ο καθένας να μιλά γι’ αυτό που γνωρίζει καλά και όχι αυτό που πασάρεται ως συνωμοσία.

Η αλήθεια είναι πως η κόπωση είναι δεδομένη, όμως την ελπίδα δεν μπορεί να την εμποδίσει κανείς!

(Φωτογραφία Αρχείου IN TIME)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια