Μήπως πρέπει να τη δούμε… αλλιώς;

Απόψεις
Μήπως πρέπει να τη δούμε… αλλιώς;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην Ελλάδα του 2021 έχουμε μάθει διαχρονικά να βάζουμε στο ίδιο τσουβάλι τους πάντες

Η αλήθεια είναι ότι τους τελευταίους μήνες ο δημοσιογραφικός χώρος δέχεται σκληρή κριτική, με ορισμένους να ξεπερνούν ακόμα και τα όρια των ύβρεων, κάτι που πλέον έχει γίνει γνώριμη καθημερινότητα για το δημοσιογραφικό συνάφι. Η αλήθεια είναι ότι στην Ελλάδα του 2021 έχουμε μάθει διαχρονικά να βάζουμε στο ίδιο τσουβάλι τους πάντες, μιας και η τακτική που ακολουθούν ορισμένοι είναι αυτή που χαρακτηρίζει το σύνολο.

Δυστυχώς, σε μια εξαιρετικά δύσκολη εποχή, πρέπει να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας με όλα εκείνα που ακούγονται και γράφονται, που πολλές φορές παίρνουν παραμάζωμα το σύνολο των λειτουργών της ενημέρωσης.

Την περασμένη εβδομάδα ο δημοσιογραφικός κόσμος της χώρας έχασε έναν δημοσιογράφο, η ζωή του οποίου αφαιρέθηκε με μια εν ψυχρώ δολοφονία. Μια οικογένεια έχασε το στήριγμά της, ενώ παράλληλα η Δημοκρατία δέχτηκε ένα τεράστιο πλήγμα. Ναι, υπάρχουν και αυτοί οι δημοσιογράφοι, υπάρχουν και αυτοί οι άνθρωποι, η ζωή των οποίων αφαιρείται επειδή δεν είναι αρεστοί μέσα από τα δημοσιογραφικά τους ρεπορτάζ. Η άνανδρη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ έφερε ξανά στο προσκήνιο την τακτική που ακολουθούν ορισμένοι, προσπαθώντας με αυτόν τον τρόπο να κλείσουν τα στόματα ανθρώπων που πολύ απλά κάνουν τη δουλειά τους.

Άραγε σε αυτή τη χώρα πότε θα κατανοήσουν οι περισσότεροι ότι το να τσουβαλιάζεις ανθρώπους και αξιοπρέπειες είναι τουλάχιστον ντροπιαστικό; Οι σφαίρες που έπεσαν πάνω στον Γιώργο είναι σφαίρες που χτυπούν την “καρδιά” της Δημοκρατίας. Μιας Δημοκρατίας που διαχρονικά σε αυτήν την πατρίδα δοκιμάζεται και γίνεται κουρελόχαρτο στα σχόλια χωρίς κριτική σκέψη πολιτών, που γίνονται δικαστές των πάντων.

Ας αφήσουμε λοιπόν τη Δικαιοσύνη να κάνει αυτό που πρέπει και ας σκεφτούμε ότι όσο σε αυτή τη χώρα χάνονται άνθρωποι με αυτόν τον άνανδρο τρόπο, δεν πρέπει να εφησυχάζουμε και σίγουρα κανείς δεν μπορεί να κοιμάται ήρεμος. Φτάνει πια με τις ακραίες απόψεις, που πλήττουν τον δημοσιογραφικό κόσμο για οτιδήποτε ακούγεται και γράφεται. Ας σκεφτούμε ότι η ανθρώπινη ζωή είναι πάνω απ’ όλα και η πλειοψηφία των δημοσιογράφων κάνει σωστά τη δουλειά της. Γιατί πάντα ένα ολόκληρο συνάφι πρέπει να χαρακτηρίζεται και να απολογείται γι’ αυτούς τους λίγους που διαχρονικά είναι γνωστοί;

Η δολοφονία Καραϊβάζ δείχνει για μια ακόμη φορά ότι υπάρχουν και αυτοί οι δημοσιογράφοι που εκτελούνται εν ψυχρώ επειδή κάποιοι μπορεί να φοβούνται τις δικές τους αποκαλύψεις. Επειδή μέσα από το λειτούργημά τους χαλούν τη... σούπα ορισμένων και την ίδια ώρα αφήνουν πίσω οικογένειες που θρηνούν. Φτάνει λοιπόν με αυτή τη σκληρή κριτική κι ας δούμε όλοι την ουσία. Ποια είναι αυτή; Μα, η απώλεια μιας ζωής... Μήπως πρέπει να τη δούμε αλλιώς;

(Φωτογραφία Αρχείου IN TIME)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News