Πάμε λοιπόν όλοι μαζί να τα καταφέρουμε

Απόψεις
Πάμε λοιπόν όλοι μαζί να τα καταφέρουμε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φτάσαμε στα μέσα Απριλίου και ακόμα ακούμε και διαβάζουμε αυτή την “κουραστική” πλέον φράση «οι δύο επόμενες εβδομάδες είναι κρίσιμες»

Και κάπως έτσι φτάσαμε στα μέσα Απριλίου και ακόμα ακούμε και διαβάζουμε αυτή την “κουραστική” πλέον φράση «οι δύο επόμενες εβδομάδες είναι κρίσιμες».

Τελικά το πώς η επικοινωνία μπορεί να προκαλέσει αναταράξεις στην κοινωνία είναι ένα ζήτημα που σίγουρα πρέπει να προβληματίσει όλους εκείνους που συχνά-πυκνά αλλάζουν την επικοινωνιακή τους τακτική. Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι βρισκόμαστε στο pick της πανδημίας και επίσης κανείς δεν μπορεί να μη νιώθει απέραντη θλίψη για τους δεκάδες ανθρώπους που χάνονται καθημερινά στα νοσοκομεία της χώρας.

Από την άλλη, υπάρχει και αυτή η μικρή μερίδα πολιτών που εξακολουθεί να βλέπει παντού θεωρίες συνωμοσίας και να γεμίζει με τοξικές και ανυπόστατες αναρτήσεις τα προφίλ στα social media. Είναι οι ίδιοι αυτοί άνθρωποι που γεννήθηκαν για να είναι διαχρονικά απέναντι... γιατί έτσι ο “θόρυβός” τους είναι εκκωφαντικός.

Βεβαίως και όλοι έχουμε δικαίωμα στην κριτική. Βεβαίως και δύναμη της δημοκρατίας είναι η αντίθετη άποψη, πόσω μάλλον όταν αυτή προκύπτει από στοιχεία που έχουν μια βάση, ακόμα και αν διαφωνούμε. Είναι όμως και αυτοί που με τη λογική τού υβριστή ξεστομίζουν ή γράφουν “μαύρες” απόψεις επειδή διαφωνούν. Όχι, κύριες και κύριοι, επειδή εσείς πιστεύετε στις δικές σας θεωρίες να πρέπει όλοι να σας ακολουθήσουν στην επικίνδυνη τακτική που πολύ απλά μόνο κακό κάνει στη δημόσια υγεία.

Πριν μερικές μέρες, μια γυναίκα αρνήθηκε να φορέσει τη μάσκα της για να μπει σε κατάστημα, αρχίζοντας μάλιστα να “κράζει” όλους εκείνους που τη φορούσαν. Βρε, βρε, δες πως κάτω από αυτές τις λογικές όλοι αυτοί βρήκαν την ευκαιρία να το παίξουν ήρωες, φοβούμενοι για το “τσιπάκι” που θα τους βάλουν στο δέρμα. Το πιο τραγικό βέβαια είναι ότι όλοι αυτοί αυτό που πιστεύουν το υποστηρίζουν με ακραίο τρόπο και δε δέχονται δεύτερη κουβέντα. Λοιπόν βεβαίως και ο καθένας και η καθεμιά έχει δικαίωμα στη γνώμη, μόνο που η ελευθερία τους φτάνει μέχρι εκεί που ξεκινά η ελευθερία των άλλων... Και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε.

Ήρθε η ώρα να σκεφτούμε όλοι με σύνεση και σεβασμό, παρά τις διαφορές που έχουμε στην άποψη. Ωστόσο αυτό που μας ενώνει είναι ότι τον Γολγοθά της πανδημίας, του φόβου, της ανασφάλειας και του θυμού τον ανεβαίνουμε όλοι μαζί.

Ήρθε η ώρα να βοηθήσουμε όλοι να ξεπεράσουμε αυτό τον σκόπελο και να πάρουμε πίσω τη ζωή μας. Ο καθένας με τον τρόπο του μπορεί να βάλει ένα λιθαράκι σε αυτό τον αγώνα. Άλλωστε περισσότερα είναι αυτά που μας ενώνουν απ' ό,τι αυτά που μας χωρίζουν. Πάμε λοιπόν δυνατά όλοι μαζί να τα καταφέρουμε!

(Φωτογραφία Αρχείου Unsplash)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News