Μάνος Δασκαλάκης

Τουρισμός: Μήπως ήρθε η ώρα για απαντήσεις;

Ακούμε «φωνές» για σχέδιο εμβολιασμών των ασχολούντων με τον τουρισμό, που με τα σημερινά δεδομένα μάλλον θυμίζει ένα ανέκδοτο για πολλά γέλια

Περί τουρισμού ο λόγος. Ναι, υπό φυσιολογικές συνθήκες αυτή την περίοδο όλα θα βρίσκονταν στην τελική ευθεία λίγο πριν το άνοιγμα. Σίγουρα αυτό δε συμβαίνει και κυρίως κανείς δε γνωρίζει τι ακριβώς θα γίνει.

Είπε ο πρωθυπουργός ότι η φετινή τουριστική χρονιά θα είναι καλύτερη σε σχέση με την περυσινή. Από πού αποδεικνύεται αυτό; Όταν προκρατήσεις δεν υπάρχουν, τουλάχιστον σαν μια πρώτη εικόνα.

Όταν δεν υπάρχει ουσιαστικός προγραμματισμός μέσα από τα slots (σχέδια πτήσεων) και κυρίως όταν η επιδημία φαίνεται να μην έχει πει ακόμα την τελευταία της κουβέντα. Αυτή τη στιγμή δε χρειάζονται διαπιστώσεις, αλλά σχέδιο. Ένα σχέδιο ουσίας, που θα αποτελέσει “σωσίβιο” για τους πάντες και κυρίως για τους “μικρούς” της τουριστικής μας βιομηχανίας, και τους εργαζόμενους που ζουν μέσα στον απόλυτο εφιάλτη όσον αφορά στην εργασιακή ανασφάλεια.

Επειδή λοιπόν πέρυσι, μια ανάσα πριν την έναρξη της κουτσουρεμένης τουριστικής περιόδου, ανακοινώθηκαν και παρουσιάστηκαν τα υγειονομικά πρωτόκολλά, με πολλά μα πάρα πολλά κενά και κυρίως απορίες για την εφαρμογή τους, καλό θα ήταν φέτος ο σχεδιασμός να αλλάξει και να γίνει πιο λεπτομερής.

Άραγε έχει τεθεί σε αυτό το τραπέζι της συζήτησης για τον τουρισμό η θωράκιση της τοπικής κοινωνίας αλλά και των επισκεπτών μας από μια πιθανή διασπορά;

Ποια είναι εικόνα που έχουμε ουσιαστικά από τους εμβολιασμούς στην Ευρώπη και τι θα γίνει με τους ανθρώπους του τουρισμού;

Ακούμε “φωνές” για σχέδιο εμβολιασμών των ασχολούντων με τον τουρισμό, που με τα σημερινά δεδομένα μάλλον θυμίζει ένα ανέκδοτο για πολλά γέλια, όταν η διαδικασία στη χώρα έχει πέσει έξω με βάση τις ανακοινώσεις που έγιναν με διθυράμβους περί τα μέσα του περασμένου Δεκεμβρίου.

Κύριοι, ο τουρισμός, η εστίαση και γενικότερα η αγορά περιμένουν ακόμα και με καθυστέρηση ένα σχέδιο και κυρίως ένα όραμα για το μέλλον.

Οι συνθήκες στην εστίαση είναι τραγικές, για να μην πω εφιαλτικές! Έχω την εντύπωση ότι επιχειρηματίες και εργαζόμενοι δεν ξέρουν καν τι μπορεί να γίνει και κυρίως δεν έχουν ερωτηθεί καν για το πώς μπορούν αυτοί και η Πολιτεία να προχωρήσουν σε μια επανεκκίνηση.

Δυστυχώς, για μια ακόμη φορά είμαστε θεατές στο θέατρο του παραλόγου, και την ίδια ώρα πέφτουν “βροχή” οι τοποθετήσεις- “πυροτεχνήματα” για το πιθανό άνοιγμα του τουρισμού.

Άραγε τι να πιστέψει ο κόσμος, όταν ανά εβδομάδα ακούει διαφορετικά πράγματα, που δε βασίζονται σε κανένα απολύτως προγραμματισμό και σχεδιασμό;

Μήπως ήρθε η ώρα για απαντήσεις;

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια